Sapte tineri sunt cercetati după ce în noaptea de 03/04 martie 2012 au sustras cablu telefonic de pe o distanta de 300 de metri

0

În noaptea de 03/04 martie 2012, în jurul orei 00:10, Secția Poliție Rurală nr. 7 Roman a fost sesizată, prin 112, de către D. Petru, din municipiul Piatra- Neamt, judetul Neamț, despre faptul că între localitătile Boghicea si Slobozia, din judetul Neamt, cablul telefonic este întrerupt, fiind posibil ca acesta să fie sustras. Politistii s-au deplasat la fata locului si au stabilit că persoane necunoscute au sustras cablu telefonic de pe o lungime de circa 300 metri, de pe stâlpii telefonici de lemn dintre localitătile Boghicea si Slobozia, creând astfel un prejudiciu de circa 4000 lei. Continuând verificările în zonă, cablul telefonic a fost găsit abandonat pe un câmp din comuna Stănita, judetul Neamt.


În urma activitătilor desfăsurate de către politistii de la Secția Poliție Rurală nr. 7 Roman s-a reusit identificarea autorilor furtului, acestia fiind T. Ionut, de 21 ani, C. Adrian, de 19 ani, C. G., de 17 ani, M. Andrei, de 18 ani, P. S., de 17 ani, M. Petrut, de 20 ani, T. Ioana, de 18 ani, toti din comuna Stanita, judetul Neamt.

Politistii au stabilit că, în noaptea de 03/04 martie 2012, tinerii s-au deplasat cu autoturismul apartinând lui C. Adrian, între localitătile Boghicea si Slobozia, judetul Neamt, unde T. Ionuț, C. G., M. Andrei, P. S. si M. Petrut au coborât din autoturism si s-au urcat pe stâlpii din lemn ce sustineau reteaua de cablu telefonic, după care au sectionat si au sustras cablul de pe o distantă de 300 metri. În tot acest timp, C. Adrian si T. Ioana si-au continuat drumul în satul Slobozia pentru a se asigura ca ceilalti tineri să nu fie surprinsi în timp ce actionau. La întoarcere, tinerii au legat cablul telefonic de partea din spate a autoturismului si l-au tras si transportat până la iesirea din satul Căuseni, însă datorită drumului impracticabil, cablul a fost desfăcut de la autoturism si a fost transportat, pe spate, de către T. Ionuț, C. G., M. Andrei, P. S. si M. Petrut. În timp ce transportau cablul sustras, cei cinci au observat luminile unui autoturism al politiei, motiv pentru care au abandonat cablul, unde ulterior a fost găsit de organele de politie.

În cauză pe numele lui T. Ionuț, C. G., M. Andrei, P. S., M. Petrut si C. Adrian a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în timp ce T. Ioana este cercetată sub aspectul comiterii infractiunii de favorizare a infractorului.

T. Ionuț, C. G., M. Andrei si P. S. au fost retinuti pe bază de ordonantă pentru o perioada de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentati Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunerea de arestare preventivă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate