Au inceput inscrierile copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I

0

Luni, 5 martie, a fost prima zi de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I. Perioada de inscriere este intre 5 si 16 martie, cand parintii vor putea depune cererile de inscriere la scoala de circumscriptie sau la scolile speciale. Rezultatele inscrierilor vor fi afisate la unitatile de invatamant pe data de 19 martie.


Softul Ministerului Educatiei pentru inscrierea copiilor in clasele pregatitoare si clasa I s-a blocat luni dimineata, iar parintilor li s-a spus sa revina peste cateva ore.  Purtatorul de cuvant al ministerului, Tudorel Urianu, a declarat pentru HotNews.ro ca este vorba de o defectiune la serverul pe care sunt stocate datele, afectat de doua pene de curent succesive, nu cu softul.

Potrivit metodologiei, unitatile de invatamant vor trebui sa faca publice criteriile specifice care vor fi folosite pentru departajare in cazul in care exista mai multe cereri din afara circumscriptiei decat locuri libere.

Cea de-a doua etapa de inscriere, pe locurile ramase libere, destinata celor care au domiciliul in alta circumscriptie scolara, se va desfasura intre 20-27 martie, iar in 2 aprilie unitatile de invatamant vor afisa listele cu copiii din alte circumscriptii scolare inscrisi in conformitate cu optiunile exprimate de parinti in a doua etapa de inscriere.

Detalii pe hotnews.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate