Afacere bombă cu certificate false care atestă un test ”negativ” de COVID-19

0
FOTO: playtech.ro

Mai multe state din Uniunea Europeană impun călătorilor români ca la intrarea pe teritoriul acestora să aibă teste COVID-19 negative, cu valabilitate de maximum 72 de ore.

Testele sunt necesare începând cu 15 iulie, ora 06.00. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective, potrivit MAE, citat de digi24.ro(CLICK aici pentru a vedea lista cu centrele acreditate din țară)

Grecia este una din țările care a impus deținerea unui certificat negativ la intrare.

Televiziunea din Grecia, MEGA TV, a dezvăluit o afacere bombă (click aici pentru reportaj).

Pentru 40 de euro, experții vând documente false pentru un test negativ de coronavirus la punctul de trecerea frontierei din Bulgaria în Grecia Promachonas, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unei măsuri care prevede obligativitatea acestor documente, la miezul nopţii de marţi spre miercuri.

Potrivit postului TV, inspecțiile intense efectuate în Promachonas în ultimele zile au arătat că există un întreg plan de tactici de a vinde certificate celor care vor să treacă frontiera.

Certificatele arată că persoanele au fost testate pentru coronavirus și sunt negative. Informațiile care au ajuns în mâinile autorităților oferă detalii despre cum funcționează această „industrie”.

Se pot plăti până la 30-40 de euro pentru a obține un astfel de certificat. 

În ceea ce privește modul de acțiune, unii care au intrat în posesia unor certificate negative, care nu sunt din unitățile acreditate, le transmit altor persoane, schimbă numele, induc în eroare autoritățile și intră în țară.

Autoritățile elene nu exclud să închidă granițele complet pentru câteva zile, dar în același timp intenţionează să efectueze teste aleatorii turiştilor, la frontieră.

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate