Avantajele cumpărăturilor în piață și cum ar trebui să te pregătești pentru o astfel de sesiune de shopping

0

Alimentatia are un rol esential in ceea ce priveste sanatatea copiilor, adultilor si varstinicilor, deopotriva, motiv pentru care medicii de specialitate recomanda tuturor oamenilor sa introduca in dietele personale cat mai multe fructe si legume. In ciuda faptului ca aceste produse exista din abundenta si in marile supermarketuri, pietele raman in topul preferintelor cumparatorilor. De ce? Pentru ca se pot bucura de extrem de multe beneficii atunci cand aleg sa isi cumpere produsele pe care si le doresc direct din pietele agroalimentare.

In randurile de mai jos sunt prezentate principalele avantaje de care beneficiaza cumparatorii din piete!

Din piete se pot poate achizitiona o gama variata de produse

Cei care aleg sa mearga la piata au posibilitatea de a alege dintr-o gama foarte variata de produse de la taranii romani, in comparatie cu situatia in care ar merge in supermarketuri sau alte magazine de cartier. Vanzatorii se intrec in a-si prezenta fructele si legumele, oferind cumparatorilor produse de calitate, la preturi competitive. Mai mult, alimentele care se regasesc in piete variaza in functie de sezon, producatorii dorindu-si sa vina in intampinarea tinerilor si adultilor cu cele mai bune oferte!

Daca in anumite magazine, fructele si legumele sunt deja ambalate, oamenii neavand posibilitatea de a le alege pe cele pe care si le doresc, in piete produsele sunt asezate frumos pe taraba, asteptand sa fie alese de care cumparatori. De exemplu, gospodinele isi pot alege ardeii in functie de cum urmeaza sa ii foloseasca: pentru salate sunt excelenti cei mai mare, pe cand pentru ardeii umpluti se recomanda legumele mai micute, care sunt usor de fiert. La fel se intampla si in cazul tuturor celorlalte fructe si legume.

Pe langa faptul ca in piete se vand legume, fructe si alte produse bio, din piete se pot cumpara si flori proaspete, care provin din gradinile personale ale comerciantilor, flori care aduc un plus de atractivitate in locuintele personale! Este important ca orice persoana sa caute moduri practice prin care sa aduca in apartamente si casele pe care le au o mica parte din natura, ori acest lucru este posibil in primul rand prin plante. Este dovedit faptul ca oamenii zambesc mai mult atunci cand au flori in preajma!

Pietele se afla, de regula, in proximitatea locuintei personale

Un alt element pe care este bine ca oamenii sa il aiba in vedere este acela ca pietele fiind localizate in cartiere, se afla in preajma locuintelor personale, astfel incat sa fie foarte accesibile pentru oricine. De exemplu, se pot face cumparaturile mergand pana la piata cu masina sau se pot deplasa pe jos, mai ales atunci cand nu au de gand sa cumpere foarte multe produse din piata.

Daca odinioara, pietele erau deschise cu precadere in weekend, in prezent acest lucru s-a schimbat. Astfel de locatii au un program flexibil, de dimineata pana seara, oferind atat celor care lucreaza, cat si pensionarilor, posibilitatea de a se bucura de fructe si legume proaspete, dar si de alte tipuri de produse, asa cum sunt carnea, pestele sau chiar produsele de curatenie.

Cum te pregatesti pentru a merge la piata?

In ceea ce priveste modul in care ar trebui sa decurga pregatirile pentru mersul la piata, ar trebui sa se tina cont de cateva elemente extrem de importante!

Hainele imbracate trebuie neaparat sa fie comode, sa fie realizate din materiale care sa lase pielea sa respire si, in acelasi timp, sa le ofere celor care le poarta libertatea in miscare necesara pentru o deplasare cat mai facila. In acelasi timp, hainele trebuie sa fie adaptate in functie de anotimp, pentru obtinerea confortului termic necesar. Cat despre incaltaminte, si aceasta trebuie sa fie comoda si confortabila. Tocurile nu reprezinta cea mai buna alternativa pentru o sesiune de cumparaturi in piata.

Pe lista elementelor de care este bine ca potentialii cumparatori sa tina cont se numara si faptul ca trebuie sa ia de acasa pungi maieu, cu ajutorul carora sa isi poata duce produsele. Toata lumea are astfel de pungi acasa, insa putini sunt cei care isi amintesc sa le ia cu ei si ajung sa cumpere alte si alte pungi. Din pacate, nivelul poluarii din cauza utilizarii pungilor din plastic si a celor din hartie a crescut considerabil, insa producatorii vin in intampinarea oamenilor cu modele de calitate, care pot fi reciclate si reutilizate. Asadar, oricine poate lua pungi biodegradabile de acasa pentru a depozita produsele pe care le cumpara in ele.

De asemenea, pentru eficientizarea timpului petrecut intr-o sesiune de shopping, recomandat este ca toti cumparatorii sa isi faca de acasa o lista cu produsele pe care si le doresc. In acest fel, vor sti exact ce trebuie sa caute atunci cand ajung la piata si nu vor mai fi nevoiti sa piarda vremea invartindu-se printre tarabe, ci se vor duce exact la acelea de care sunt interesati.

Nu in ultimul rand, cei care merg in piete trebuie sa aiba in vedere si intervalul orar in care aleg sa mearga la cumparaturi. Dimineata este cel mai potrivit moment, intrucat vanzatorii aduc marfa proaspata, iar spatiile nu sunt la fel de aglomerate precum dupa-amiaza. In acelasi timp, daca oamenii isi cumpara legumele si fructele cat mai devreme, au si suficienta vreme pentru a le gati daca este cazul.

Lista avantajelor care oamenii se pot bucura atunci cand isi cumpara produsele de la piata, in loc sa mearga la supermarketuri si magazine de cartier poate continua, insa cele mentionate anterior reprezinta principalele beneficii! Este esential ca toata lumea sa puna mare pret pe alimentatia personala, astfel incat sa aiba o sanatate cat mai buna.

Medicii de specialitate sustin faptul ca persoanele care au grija la ce mananca sunt mai putin predispuse la dezvoltarea a diferite tipuri de afectiuni si, in acelasi timp, obtin suficienta energie pentru a-si duce la bun sfarsit cu succes toate sarcinile de zi cu zi. Legumele, fructele, carnea proaspata, laptele si ouale nu trebuie sa lipseasca de pe masa nimanui!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate