Executările silite declanșate după instituirea stării de urgență, suspendate până la 1 septembrie

0

Executările silite prin poprirea salariilor, pensiilor sau sumelor de bani din conturile bancare, care au fost declanșate după instituirea stării de urgență, sunt suspendate până la 1 septembrie 2020, conform unei legi adoptate în Parlament.

Măsura este una bine-venită, mai ales că mulți românii au rămas fără loc de muncă în această perioadă.

De asemenea, nu se vor putea declanșa noi executări silite prin poprire, tot până la 1 septembrie.

Nu este necesară depunerea vreunui document, executările silite urmând să fie amânate automat.

„Art. XVIII. – Se suspendă măsurile de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele civile și comerciale declanșate după instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Nu se declanșează măsuri de executare silită în materie civilă prin poprire pentru creanțele comerciale și civile pe toată perioada stării de urgență, a stării de alertă până la data de 1 septembrie 2020.

Măsurile dispuse anterior nu se aplică în cazul executărilor silite privind creanțele civile sau comerciale ce au drept titlu hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală pentru soluționarea laturii civile a cauzei.

Măsurile de suspendare a executării silite a sumelor urmăribile sau disponibilităților bănești se aplică de drept de către organele de executare și instituțiile bancare sau terți popriți, fără nicio altă formalitate.”, se menționează în document.

Legea (pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.48/2020 privind unele măsuri financiar-fiscale) va intra în vigoare după ce va fi promulgată de presedintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate