Activitate de informare preventivă: acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă

0

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ în cooperare cu Asociaţia REACT au organizat ieri, 15 februarie a.c., o activitate de informare preventivă axată pe acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş” din municipiul Piatra Neamţ.

Elevii au putut învăţa de la personalul de specialitate din cadrul inspectoratului nostru câteva dintre manevrele corecte de prim ajutor pe care le pot utiliza atunci când se află în postura de a le acorda, fie că sunt familie, în grupul de prieteni sau pe stradă. De cele mai multe ori, acţiunea corectă şi oportună în cazul unei persoane aflate în dificultate poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Doritorii au putut exersa diferite tehnici (deblocarea căilor respiratorii pentru persoanele înecate cu alimente, realizarea hemostazei, începerea manevrelor de resuscitare până la sosirea personalului medical etc) cu ajutorul materialelor puse la dispoziţie de personalul SMURD prezent la faţa locului.

Un alt punct important al activităţii a fost prezentarea modului de apelare a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112. Copiilor le-au fost prezentate aspectele care fac obiectul apelurilor de urgenţă, în contextul în care, la nivel naţional, ponderea apelurilor false este îngrijorător de mare (circa 75% dintre apeluri).

Prezentarea a fost realizată de o manieră interactivă, astfel încât să capteze atenţia audienţei. De altfel, feed-back-ul activităţii nu a întârziat, pe adresa inspectoratului nostru primindu-se solicitări de activare în calitate de voluntar pe lângă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ.

Activitatea face parte dintr-un proiect de responsabilizare şi educaţie a populaţie, intitulat „O viaţă poate depinde de tine”, desfăşurat pe parcursul întregului an în instituţii de învăţământ, companii şi organizaţii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate