Piatra pe Zăpadă – cel mai important eveniment dedicat sporturilor de iarnă din estul țării

0

Festivalul Piatra pe Zăpadă 17-19 februarie

Concurs de schi alpin probă de salom uriaș

Snowboard slalom paralel

Jocuri și concursuri – Bal Mascat

Pe pârtia Cozla din Piatra-Neamț se va organiza în acest weekend cea de-a treia ediție a Festivalului Piatra pe Zăpadă. Pârtia Cozla singura pârtie din țară pe care se schiază în weekend până la 12 noaptea va găzdui un concurs de schi, unul de snowboard, un bal mascat pe schiuri și o serie de jocuri și concursuri.

Cupa de schi este programată vineri 17 februarie și sunt așteptați să participe toți fanii schiului indiferent de vârstă. Categoriile de concurs pentru schi alpin proba de slalom uriaș sunt: Mini (până la 7 ani), I (8-12 ani), II (13-17 ani), III (18-23 ani), IV (24-39 ani), V (+40 de ani).

Sâmbătă 18 februarie va avea loc concrusul de snowboard slalom paralel și acesta fiind destinat categoriilor de vârstă: Mini (până la 7 ani), I (8-12 ani), II (13-17 ani), III (18-23 ani), IV (24-39 ani), V (+40 de ani).

Duminică 19 februarie va fi o zi dedicată jocurilor la baza pârtiei și balului mascat.

Toți cei care vor veni la schi costumați sau având elemente dintr-un costum vor intra în concurs.

Înainte să coboare pe pârtie toți cei care doresc să se înscrie în concurs vor face o fotografie la panoul festivalului Piatra pe Zăpadă și își vor lăsa datele de contact. Toate fotografiile vor fi încărcate pe pagina de facebook a evenimentului și fotografia care va strânge cele mai mule like-uri până marți 22 februarie la ora 16:00 îi va aduce personajului un ski pass de două zile pe pârtia Cozla.

La balul mascat se vor acorda duminică patru premii (ski pass-uri de o zi, la cateorgia cuplu premiul constă într-o cină romantică la restaurantul Popasul Haiducilor) juriul format din organizatorii festivalului și Sebastian Barbu fost campion de copii și juniori desemnând cel mai fain costum de la următoarele categorii: copii (până în 12 ani), cuplu, băieți, fete.

Înscrierile pentru concursul de schi și snowboard se fac vineri dimineață începând cu ora 09:00 la casierie Telescaun și la secretariatul concursului – platou Vf. Cozla.

Program Piatra pe Zăpadă

Vineri 17 februarie

09:00-10:30 Înscrieri concurs de schi

10:45 Recunoaștere traseu

11:15 Startul concursului

17:00 Festivitate de premiere platou  Vf. Cozla

18:00 – 20:00 Înscrieri concurs de snowboard slalom paralel

Sâmbătă 18 februarie

09:00 – 10:30 Înscrieri concurs de schi

10:45 Recunoaștere traseu

11:15 – Startul concursului

16:00 – Festivitate de premiere platou  Vf. Cozla

Duminică 19 februarie

10:00 – 16:00 Bal mascat pe schiuri

10:00 – 15:00 Jocuri la baza pârtiei (ex: trasul sforii, hochei cu măturoaie, mersul pe schiuri cu oul în lingura de lemn)

Regulament Piatra pe Zapada – SCHI-descarca

Regulament Piatra pe Zapada – Snowboard-descarca

Pârtia Cozla – Piatra Neamț


Situată în partea de nord a oraşului Piatra-Neamţ pârtia de schi de pe Cozla are o lungime de 965 m.

Stratul de zăpadă este asigurat atât de precipitaţii, cât şi de zăpada artificială. Se poate schia şi pe nocturnă în weekendul programul fiind până la ora 24:00.

Accesul în partea superioară a pârtiei: utilizând Gondola ale cărei staţii de urcare se află la Gară. Este dotată cu 22 de gondole, iar traseul în condiţii meteorologice favorabile durează 6 minute. De-a lungul călătoriei cu gondola poate fi admirat un peisaj inedit, pe partea stângă la urcare văzându-se Valea Bistriţei. Cu Telescaunul – fanii sportuilor de iarnă pot urca în telescaun din Poiana Trei Coline. O latură a priveliştii este dominată de Muntele Pietricica.

Pârtia se adresează atât schiorilor, cât şi snowborderilor în partea superioară a pârtiei – Platou Cozla – sunt centre de închiriere echipament necesar practicării ambelor sporturi.

Popasul Haiducilor este restaurantul care îi răsplăteşte pe iubitorii iernii cu bucate tradiţionale din zona Moldovei şi cu o privelişte spectaculoasă către pârtie şi oraşul Piatra-Neamţ.

 

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate