În sfârșit, DNA l-a trimis în judecată pe George Lazăr, președintele PNL Neamț, simbolul abuzului de putere la Neamț

0

George Lazăr, actual președinte al PNL Neamț, a fost în sfârșit trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție. (Mai multe despre acuzațiile ce se aduc – click aici).

Acest George Lazar este tipul de politician care nu ar trebui să mai aibă puterea în mână, deoarece a dovedit că de fiecare dată când a fost într-o astfel de poziție a folosit-o să facă abuzuri, adică să facă rău unor oameni pe care îi considera el incomozi.

De fiecare dată când a fost prefect, a transformat instituția într-un fel de poliție politică care a fabricat plângeri penale neîntemeiate, a dispus și a provocat controale menite să îi intimideze pe cei care îl deranjau sau pe cei care nu erau în tabăra politică potrivită. Mulți oameni au fost controlați cu exces de zel la dispoziția lui George Lazar și mulți oameni s-au trezit nevinovați cu dosare penale, unele la DNA inițiate pe plângeri ale lui George Lazar. Ne amintim acum, ca fiind persoane cu notorietate, de secretarul județului, Daniela Soroceanu, sau de actualul prefect, Adrian Bourceanu, care s-au trezit cu dosare penale fabricate de George Lazar, dosare penale care s-au terminat cu „faptele nu există”, dar cu oameni chemați la declarații și cercetați penal.

Publicația noastră a fost una dintre țintele principale ale acestui politician toxic. În decursul timpului a făcut tot ce a putut el ca să ne suprime activitatea, de la a interzice instutuțiilor să contracteze servicii de publicitate la noi și până la a ne fabrica dosare penale, folosindu-se de minciuni, de înscrisuri falsificate în numele Prefecturii și de multe alte mizerii.

Astăzi vă vom prezenta trei abuzuri făcute contra noastră de acest George Lazăr, fabricându-ne dosare penale care au avut la bază minciuni dintre cele mai ordinare posibil.

Primul abuz a fost în anul 2015 când, la îndemnul unui grup infracțional deranjat de publicația sus amintită, George Lazăr, în calitatea oficială de prefect al județului Neamț, a făcut o plângere penală contra subsemnatului Iosub Robert, redactor șef al publicației ziarpiatraneamt.ro.

Acuzațiile făcute de George Lazăr în calitatea sa oficiala de Prefect al Județului Neamț au fost:

  • inițiere grup infracțional organizat
  • constituire de grup infracțional organizat
  • producere și ticluire de probe nereale
  • incitarea publicului la ură împotriva unei categorii de persoane
  • tulburarea ordinii și liniștii publice
  • ultraj
  • furnizarea de informații nereale pentru destabilizarea echilibrului politic
  • transmiterea publică de informații care să creeze revolte
  • determinarea anumitor persoane să renunțe la funcții de înaltă deminitate publică
  • inducerea în eroare a organelor judiciare.

Plângerea penală mai sus menționată s-a transformat în dosar penal la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, dosar declinat la DIICOT Neamț. După cercetări de aproximativ 3 ani de zile s-a dovedit că toate acuzațiile prefectului George Lazăr au fost mincinoase. De fapt, nici nu fuseseră acuzațiile lui. Plângerea a fost făcută de un avocat plătit de grupul infracțional și prefectul George Lazăr doar a semnat-o în calitatea sa oficială de prefect al județului Neamț. Deci, am fost anchetați ani de zile degeaba. Ani de zile de stres. Ani de zile de presiune. Ani de zile de probleme din cauza faptului ca un individ numit George Lazar ajuns pe o funcție importantă a profitat de acea funcție ca să încerce să ne închidă gura.

După ani de zile, George Lazăr a devenit din nou Prefect al județului Neamț și în calitatea sa oficială de reprezentant al guvernului PNL, abuzând din nou de calitatea de prefect, a început să ceară unor firme și instituții, oficial, din partea Prefecturii Neamț pe care a transformat-o în instrument propriu de anchetă și intimidare, date despre contractele comerciale dintre publicația noastră și respectivele firme sau instituții, cât și date despre relațiile cu ONG-ul care sprijină publicația.

Pare o poveste din filmele cu Securitatea, dar din păcate este adevărul. Totul s-a transformat într-o hărțuire și intimidare a celor care colaborează sau ar avea de gând să colaboreze cu noi. S-au cerut astfel de date și de la instituții sau firme cu care publicația sau ONG-ul nu a avut niciodată niciun fel de relații comerciale. Prin această acțiune s-a indus temerea la nivelul conducerii acestora că ar fi vreo problemă gravă în ceea ce ne privește. Suspiciunea noastră a fost că scopul acestor adrese trimise de Prefectură ar fi fost acela de a ne bloca orice posibilă viitoare relație comercială cu aceștia în vederea diminuării veniturilor firmei noastre.

Pentru exemplificare, vă dăm mai jos o demonstrație de astfel de abuz. Priviți cum Prefectura cere date unei societăți comerciale în condițiile în care Prefectura nu verifică decât legalitatea actelor emise de UAT-uri, nu face verificări la SRL-uri sau SA-uri, și, mai mult, cere toate datele pe ani de zile de la înființare și până în prezent, în condițiile în care prefectul nu poate ataca în contencios decât actele emise în ultimele 6 luni.

Transformarea Prefecturii Neamț de către prefectul George Lazăr în propriul instrument de hărțuire, represiune și abuz se poate constata foarte simplu din adresele pe care Prefectura le-a trimis la diverse instituții pentru a solicita contractele cu firma Ghici Computers SRL și Asociația Future, deși conform legii Prefectura nu poate solicita pentru verificarea legalității decât acte de la UAT-uri și de aici într-un interval retroactiv de maxim 6 luni termenul maxim în care un act se poate contesta în Contencios Administrativ de către Prefectură.

Mai mult de atât, George Lazăr, exact ca pe vremea Securității, a solicitat oficial, a primit și a adunat date despre contractele noastre comerciale pe toată perioada existenței firmei, adică pe perioade mai mari de 10 ani, lucru care arată clar intenția abuzivă.

Aceste dosare penale fabricate și aceste anchete agresive desfășurate de George Lazăr într-o zonă în care instituția Prefecturii își depășește clar competențele au fost evident abuzuri, iar scopul pentru care au fost făcute aceste abuzuri este evident unul de suprimare a activității unei publicații, fapt care încalcă atât legea penală, cât și Constituția României.

Printre nenumăratele acuzații de abuzuri săvârșite de George Lazăr, actual președinte al PNL Neamț, contra publicației ziarpiatraneamt.ro o să vă mai prezentam unul care depășește orice imaginație și din care poate orice om normal la cap să deducă faptul că un astfel de personaj nu mai trebuie să aibă nicio funcție care să-i dea puterea să facă rău altor oameni. Poate citește și cineva de la DNA și se autosesizează, fiind vorba de fapte grave.

Cu intenția, de a suprima activitatea publicației ziarpiatraneamt.ro, în 2020, George Lazăr, în calitatea sa oficiala de prefect al județului Neamț, a făcut, folosind informații false, sesizări care să ducă la investigarea și controlarea firmei ce administrează publicația pentru a-i îngreuna și, eventual, bloca activitatea. Dar haideți să vedeți cum arată în forma pură, mârșăvia politicianului ajuns pe o funcție din care poate să facă rău.

În data de 20.05.2020 a solicitat spitalului din Piatra-Neamț să-i pună la dispoziție situația contractelor dintre firma care administrează publicația și unitatea spitalicească.

Probabil că George Lazăr, văzând în decursul timpului multe lucruri legate de spital publicate în ziarpiatraneamt.ro, a crezut că articolele au fost plătite și, folosindu-se abuziv de calitatea de prefect și fără niciun temei legal, a cerut spitalului să-i dea toate contractele cu această firmă de când există ea, din 2003, și până în 2020, când a făcut solicitarea.

Răspunsul nu a putut să fie decât unul singur și, pentru a ne asigura, am cerut și noi același răspuns de la spital. Adică firma care administrează publicația ziarpiatraneamt.ro nu a avut niciodată și nu are contracte cu unitatea spitalicească. Tot ce a fost promovat în ziar a fost gratuit pentru a ajuta unitatea spitalicească, fiind un obiectiv de maxim interes public.

Mai departe, ce s-a întâmplat este ceva inimaginabil. Deși firma care administrează publicația ziarpiatraneamt.ro nu a avut niciodată contracte cu spitalul, George Lazăr, în calitatea sa de prefect al județului Neamț, a făcut în numele Prefecturii Neamț o sesizare mincinoasă către ANI care, din câte am aflat noi pe surse, a declinat-o către DNA, sesizare în care susținea că de fapt noi încasăm de la spital și suntem suspecți de acte de corupție. Singura explicație logică ar fi cea prin care s-a făcut acest demers mincinos din partea Prefecturii Neamț pentru a duce la efectuarea de controale și deschiderea unei cercetări penale pe suspiciuni de corupție, cercetare și controale care desigur că s-au terminat din nou cu ”fapta nu există”, dar au creat același deranj pe care îl creează oricărui om nevinovat o anchetă penală.

Ce v-am prezentat mai sus este o acțiune de tip poliție politică ce nu s-a mai văzut vreodată în istoria postdecembristă a României. Este incredibil cum acest George Lazăr a primit răspuns oficial că o firmă nu are niciun contract cu Spitalul și, cu bună știință, a reclamat din calitatea oficială de prefect, contrariul.

Noi suntem o publicație care deranjăm și ne așteptăm oricând să fim victimele unor astfel de abuzuri ca cele descrise mai sus, dar nu despre noi este vorba. Jurnalismul de investigație vine la pachet cu asumarea unor astfel de presiuni și abuzuri. Problema este că dacă un individ ca George Lazăr și-a permis să ne facă nouă astfel de lucruri, nu vrem să ne imaginăm ce poate să facă un astfel de personaj unui om a cărui voce nu o aude nimeni, un om care nu are o poziție socială, un om care nu are nicio consultanță juridică, un om normal.

Multor oameni a făcut rău acest George Lazăr pentru că mulți dintre dumneavoastră nu știți, dar un om normal, chiar și nevinovat, când este chemat să fie anchetat de DNA sau DIICOT și vede că este acuzat de fapte extrem de grave, este un om terminat psihic, un om în pragul colapsului, un om distrus, un om cu șanse reale să rămână singur când aud familia și cunoscuții pentru ce e anchetat. Până se dovedește peste ani de zile că era nevinovat, viața acelui om este distrusă și, după cum am arătat mai sus, prin exemple argumentate cu acte, George Lazăr este un astfel de om rău care dacă are puterea în mână, o folosește ca să facă rău.

Va urma…

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate