ITM Neamt despre munca la negru

1

Munca nedeclarata cunoscuta şi sub denumirea generica de munca la negru este una din abaterile grave întalnite de inspectorii de munca în cadrul controalelor efectuate la diferitele tipuri de angajatori.


Prin Memorandumul de înţelegere între Comisia Europeana şi Romania semnat în data de 23 iunie 2009, a fost asumata ca masura creşterea intensitaţii controalelor privind identificarea şi combaterea cazurilor de munca nedeclarata.

In acest context, a fost elaborat Planul de marire a intensităţii controalelor privind munca nedeclarata ca o condiţionalitate a realizarii sarcinilor stabilite prin Memorandum.

Totodata, Inspecţia Muncii a elaborat Strategia Naţionala privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate pentru perioada 2010 — 2012. Strategia precum şi Planul national de punere in aplicare a acesteia au fost aprobate prin Hotararea de Guvern nr. 1024/2010.

Tinand cont de rezultatele obtinute, in cursul  anului 2011,  in actiunile de control desfasurate in cadrul Planului Comun de Actiuni privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, coroborat cu obiectivele stabilite in Planul National de punere in aplicare a Strategiei, Inspecţia Muncii in colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Romane, Jandarmeria Romana şi Garda Financiara, va  desfaşura si in cursul anului 2012, acţiuni de control, in baza PLANULUI COMUN DE ACTIUNE incheiat in ianuarie 2012, în vederea reducerii incidentei muncii nedeclarate.

La nivel teritorial acţiunile de control privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate vor fi coordonate şi monitorizate de inspectorul şef al fiecarui inspectorat teritorial de munca. Vor fi constituite grupuri de lucru formate din reprezentanţii instituţiilor implicate care vor elabora un plan propriu de acţiune.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. x spune

    Ceea ce nu ai precizat este si cu cit timp innainte de control vor fi anuntati „cotizantii”,Cum i-ti explici,sau cum explica „controlorii” cum pensiuni care functioneaza 24 ore din 24 au angajati 1-3 ospatari si 1-2 bucatarese,cum in acceeasi curte daca sint 2-3 ateliere cu profil diferit ale aceluiasi patron este controlat numai unul iar la celelalte incuie personalul in magazii,de ce foarte multe firme nu au nici o indicatie la poarta ca ar fi ceva acolo(pe Nicu Albu sint vreo 3 de tricotaje si confectii)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate