CJ Neamţ oferă sală pentru spectacolele Companiei de Teatru Draga Olteanu Matei

2

Conducerea Consiliului Judeţean Neamţ a oferit o soluţie care să rezolve problema de spaţiu pentru susţinerea spectacolelor trupei “Teatru Vostru” a Companiei de Teatru Draga Olteanu Matei. Este vorba de sala “Calistrat Hogaş” a CJ Neamţ.

Sprijinul oferit trupei de actori amatori a fost discutat în pricipiu într-o convorbire telefonică purtată de Vasile Pruteanu (preşedintele CJ Neamţ) şi Draga Olteanu Matei urmând ca detaliile să fie puse la punct imediat ce cunoscuta actriţă va trece peste uşoara indisponibilitate datorată unor motive de sănătate.


Am aflat cu stupoare că a apărut această problemă, atât de importantă pentru o trupa de teatru. Nu vreau să discut – deşi am tot fost întrebat, inclusiv de jurnalişti – de întreruperea colaborării dintre această trupă şi instituţia care găzduia până acum spectacolele. În schimb cred că e mai important în aceste momente comunitatea să arate un firesc spirit de solidaritate. Cu atât mai mult cu cât este vorba de o trupă de amatori – oameni care fac totul din pasiune – dar deja consacrată la nivel naţional şi cu cât este vorba de această <<doamnă a scenei şi filmului românesc>> care promovează atât de frumos municipiul Piatra Neamţ şi judeţul Neamţ. Doamna Draga Olteanu Matei a fost încântată de propunerea pe care i-am făcut-o şi urmează ca zilele următoare să ne întâlnim, să vadă sala şi facilităţile tehnice pe care i le putem oferi şi să rezolvăm cât mai corect şi mai bine această problemă. De obicei mă feresc să folosesc cuvinte mari şi de aceea vreau să înţeleagă tot mai mulţi că, în acest moment, trebuie să ne bucurăm că o avem în judeţul nostru pe această cunoscută actriţă care este un adevărat bun al patrimoniului cultural naţional”, a precizat preşedintele Vasile Pruteanu.

Sala “Calistrat Hogaş” din incinta Consiliului Judeţean Neamţ are 240 de locuri şi este una dintre cele mai moderne săli de mare capacitate din judeţul Neamţ.

Comunicat CJ Neamt

Nota redactiei: Pana acum trupa „Teatrul Vostru” a Companiei de Teatru Draga Olteanu Matei avea contract incheiat cu Casa de Cultura a Sindicatelor. Din pacate se pare ca vechea colaborare dintre Draga Olteanu Matei si Casa de Cultura a Sindicatelor s-a incheiat din punct de vedere juridic, argumentarea Casei de Cultura fiind aceea ca a expirat contractul, acesta fiind motivul pentru care Draga Olteanu Matei a fost nevoita sa isi desfasoare repetitiile la pensiunea Troian din Piatra Neamt si nu pe scena Casei de Cultura.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. dracon spune

    Aceasta institutie se numeste ,,Casa de cultura a sindicatelor”, ce sindicate hotarasc activitatea acestei institutii, nu mai au ce spatii ptr carciumi si baruri sa inchirieze sindicatele din Neamt?Mai mare rusinea acestor diriguitori ai sindicatelor din Neamt,care de fapt nu mai reprezinta pe nimeni,acestia sa nu uite ca aceasta institutie este ptr cultura nu ptr baruri si crasme.Ce parere au ,,reprezentantii CNSRL- FRATIA,Cartel Alfa,Sindicat invatamant despre aceasta situatie si sa nu uite ca aceasta constructie a fost facuta din fondurile tuturor salariatilor si fostilor salariati din Neamt care au fost sindicalisti. Asi vrea sa vad ce obiectiv cultural sau de alta natura au facut sindicatele actuale de dupa 1989.

  2. Nicu spune

    Felicitari celor care sprijina activitatea culturala a acestui nucleu de amatori inimosi stransi in jurul marii actrite.
    Rusine directorului Casei de Cultura care a expulzat trupa de teatru din acea institutie. Deh, omul prefera chiriasii care dau spagi sau platesc fara sa ceara chitanta…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate