Autoritățile locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor peste 65 de ani fără ajutor (Ordonanță militară)

1

EXTRAS din Ordonanța militară nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19

Art. 8. – (1) Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

(2) Evidențele se actualizează și se raportează săptămânal la centrul județean/ al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției.

(3) Comitetele locale, județene și al municipiului București pentru situații de urgență identifică modalități de sprijin pentru persoanele prevăzute la alin.(1).

(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Stefan spune

    Intrebare: cum pot apartinatorii acestor persoane sa le duca de mincare si medicamente, daca circulatia este restrictionata?!”Geniile ” care au scris ordonanta militara, s-au gandit la asta?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate