„Lecţia” lui Eugen Ionesco, la Teatrul de Joacă al Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu”

1

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită vineri, 27 ianuarie,  ora 18.00, în Sala „Teatrul de Joacă”, la premiera spectacolului „Lecţia”, după piesa     cu acelaşi titlu a lui Eugen Ionesco.

Protagoniştii – deja experimentaţi membri ai trupei Teatrului de Joacă – Mihai Stahie, Alexandra Covrig şi Cătălina Mihăilă dau viaţă personajelor lui Eugen Ionesco accentuând valenţele diamantine ale dramaturgiei ionesciene, în care fiecare mod de receptare este pe deplin valabil. Astfel, fiecare spectator poate recepta piesa prin propriul filtru, rezultând o multitudine de semnificaţii ale mesajului. Pregnantă însă pare a fi aceea a modului în care prostia este agasantă, aproape ca o durere de măsele şi, prin persistenţa, prin insistenţa şi, mai mult decât atât, chiar prin dorinţa ei de afirmare şi de recunoaştere socială, îl oboseşte pe cel care vine în contact cu ea şi îl poate duce chiar la crimă.

Spectacolul beneficiază de o ambianţă sonoră asigurată de Ilinca Ţăpuc, de un decor la care au trudit Mircea Câmpeanu, Petrică Ilie, Mihai Stahie, Alexandru Darandoi, precum şi un grup de elevi ai Liceului de Artă „Victor Brauner”, sub coordonarea prof. Camelia Tanasă.

Purtând marca regizorală şi scenografică a lui Gh. Hibovski, spectacolul este un exerciţiu prin care absurdul îşi demonstrează dubla existenţă: comică şi tragică.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. ramona spune

    intrarea este libera?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate