Autoritățile din Neamț sunt total depășite la capitolul comunicare. Nu mai are cine să ne răspundă la întrebări…

2

Se pare că Prefectura, DSP, Spitalul și restul autorităților sau instituțiilor din Neamț sunt depășite de situație. Aceste instituții au un personal subdimensionat pe timp de ”pace”, iar acum în plin ”război”, pandemic deja, nu mai ai cu cine vorbi ca să informezi populația, populație ce apelează la noi, la presă. Noi ce să le spunem dacă nu are cine să ne răspundă la întrebări?

Așadar, dacă e vreo autoritate care ne poate răspunde la următorul set de întrebări tare bine ar fi, deși nu ne punem foarte multe speranțe că are cine să ne răspundă. Poate măcar citesc întrebările și se pregătesc pentru diverse situații.


1. Dacă sunt implicați în accidente oameni carantinați, izolați sau confirmați, ce face poliția la fața locului, ce fac cei de la ISU, unde sunt duși răniții? Nimeni nu are echipamente pentru așa ceva.
2. În zonele de carantină sau unde sunt izolați sau confirmați, cine intervine dacă se produce o altercație sau o infracțiune? Poliția sau Jandarmeria sunt pregătite cu echipamente?
3. Cine strânge gunoiul și unde merge gunoiul strâns de la izolați, carantinați sau confirmați?
4. Ce facem cu dializații sau cei care au nevoie de tratamente medicale și sunt izolați sau carantinați?
5. Ce facem cu femeile carantinate sau izolate care sunt însărcinate? Maternitatea e pregătită pentru a ține în condiții de izolare o astfel de femeie?
6. Ce facem cu oamenii cu probleme psihice care ar trebui izolați sau carantinați sau dacă sunt cazuri confirmate? E pregătit spitalul s[-i primească?
7. Cum să sufle șoferii în plină pandemie în alcooltestul polițiștilor rutieri dacă înaintea lor au mai suflat și alții posibili purtători de coronavirus?
8. Dacă un carantinat, izolat sau confirmat produce o infracțiune, este lăsat în libertate sau are poliția condiții de izolare în arest?
9. Personalul medical din Neamț are echipamente suficiente ca s[ nu se contamineze și s[ transmita coronavirus la pacienți internați cu alte boli?
10. Dacă la DSP sunt doar 10 oameni, de ce nu se suplimenteaza cu personal din alte instituții medicale ca să facă față la situație?

Acestea sunt doar câteva întrebări. Ele curg la noi la redacție, dar din păcate nu putem răspunde la multe dintre ele, deoarece la DSP nu ai cu cine vorbi pentru că deja au prea multe probleme pe cap și sunt extrem de puțini, la spital nu e nimeni să răspundă la întrebări, la Prefectură abia reușesc să țină pasul și să aibă un minim de informații și așa mai departe, totul e o harababură totală la Neamț. Bine că nu mai e PSD-ul la putere și la Prefectură, că în blocajul acesta de comunicare mai trebuia să suportăm și pe câțiva din presă care să o ducă în zona politică și câteva sute sau zeci de hashtagi care să dea m**e pe Facebook.

Dacă ne poate răspunde cineva oficial la întrebările de mai sus noi vom publica răspunsurile pentru corecta informare a nemțenilor, dacă nu… ”ghinion”.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Dl Scarbescu spune

    Mai întâi ar trebui sa ne uitam la abilitățile noastre de a ne îmbolnăvi între noi.Nu respectam autoizolarea,mergem in mall urî,in baruri.Vedeti istoricul femeii infectate de la Roman,Doamne ajuta sa nu fie ca în cazul ofițerului MAI.
    Așteptăm foarte multe de la autorități dar nu facem nimic ca individ.

  2. Ioan spune

    Normal toți s-au dus în politică sa fure sa ia comisioane la contracte .
    Acu sai vedem ce abilități au

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate