Autoritățile ascund adevărul la Neamț! Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu nu pot fi supravegheate eficient

4

Mai mulți primari s-au plâns că persoanele venite din Italia și care ar fi trebuit să stea în auto-izolare umblă nestingherite prin comune sau prin județ și nimeni nu face nimic.

Din păcate autoritățile ne mint când spun că situația e sub control. Instituțiile abilitate nu au capacitatea de a controla sutele de oameni aflați în autoizolare, motiv pentru care îi vedem pe proaspeții sosiți din Italia prin supermarketuri și mall-uri.

Persoanele care ar trebui să stea în autoizolare în Neamț și sunt inconștiente umblă nestingherite prin Neamț, deoarece polițiștii de la Rutieră sau de la Ordine Publică nu au liste cu persoanele care ar trebui să se afle în izolare la domiciliu în Neamț. Deci, dacă opresc în trafic sau legitimează pe stradă un om, polițiștii nu au de unde să știe că respectivul ar fi trebuit sa fie acasă în autoizolare.

Atribuțiile pentru a urmări acești oameni revin DSP-ului și amendarea acestora dacă pleacă la plimbare e tot atributul DSP-ului, nu sunt atribuțiile Poliției așa cum au lăsat unii să se înțeleagă.

Pe înțelesul tuturor.
În județul Neamț, 10 oameni de la DSP trebuie să monitorizeze peste 400 oameni azi și cine știe câți vor fi zilele viitoare, oameni care ar trebui să stea în autoizolare la domiciliu. Asta este o misiune imposibilă!

În baza că la Neamț 10 oameni de la DSP vor monitoriza 400 de potențiali purtători de coronavirus vă recomandăm să evitați pe cât posibil deplasările în spații aglomerate. Purtați-vă singuri de grijă. Autoritățile sunt depășite și ascund acest lucru.

Nu vă panicați. Doar fiți atenți la regulile de igienă și evitați aglomerațiile. Coronavirusul nu este un motiv de panică generalizată. E într-adevăr un virus nou care face mari probleme prin viteza cu care se transmite, dar rata de vindecare a celor care au contractat acest virus este de peste 90%.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
  1. Gabriel spune

    Dupa cum evolueaza lucrurile in E.U si mai ales in Italia este doar o chestiune de timp pana cand va izbucni epidemia la scara larga si la noi.In Italia sau dat mai multe decrete OU care cereau cetatenilor sa apeleze la bunul sens de a respecta masurile de urgenza .Nu a fost asa.
    FOARTE MULTE PERSOANE NU AU RESPECTAT PRIMELE MASURI( Multe persoane din Nordul Italiei au fugit in tren in Sud ) ceva de genul dupa cum scrie in acest articol, dupa care In aceasta seara Italia este in carantina totala pt 15 zile.
    Nu pt ca sunt toti oameni bolnavi ci pt a evita epidemia la nivel national.

  2. Cristian spune

    Scuze: „explicându-li-se”

  3. Cristian spune

    În același timp, cred că se pot angaja part-time sau full-contract pe perioadă determinată (3 luni pentru început, să zicem), persoane care să aibă sarcina de a monitoriza cazurile respective , cu un un scurt curs de instruire. S-a practicat în trecut, e valabil și acum.

  4. Cristian spune

    Cel mai eficient ar fi să fie vecinii informați de DSP sau Poliție, că respectivii sunt în autoizolare, explicându-lise riscul pe care îl aduc comunității persoanele respective, dacă umblă creanga. Vor crește astfel semnificativ șansele ca cei care o șterg de acasă să fie raportați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate