Drept la replică – Lucian Bode – Ministru al Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor

4

Având în vedere articolul “Guvernul PNL a blocat plățile pentru drumul Bicaz – Poiana Teiului. Ministrul liberal a recunoscut” publicat în Ziar Piatra Neamț, sub semnătura ziar Piatra Neamț și publicat în data de 06.03.2020, facem următorul :

Drept la replică,

Stimată redacție, dacă ați fi avut un minim de deontologie jurnalistică și nu ați încerca să denaturați adevărul, ați fi observat că am explicat în mod metodic, cu date exacte și elemente concrete, toate aspectele în neregulă ce planează asupra acestui contract încheiat între Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (DRDP Iași) și antreprenorul lucrării. Amintim aici următoarele aspecte:

1) Contractul a fost încheiat de către DRDP Iași în anul 2018. Din momentul semnării (2018) cei care au condus Regionala , deși știau foarte bine ce probleme sunt acolo, nu au întreprins niciun demers. Ca printr-o minune, în 2019, când starea drumului din rea a devenit critică, s-au trezit că trebuie să facă lucrările, în regim de maximă urgență. Și cum au făcut asta? Fix fără licitație. Adică au dat contractul unei firme, prin atribuire directă, fără să mai conteze principiul concurenței, principiu ce stă la baza unei economii de piață.

2) Contractul cu o valoare de circa 81 de milioane de euro, cu suma aprobată din pixul fostului director general al CNAIR, Narcis NEAGA, a fost semnat fără a avea la bază un studiu geodezic și o expertiză tehnică, ci doar în urma unei inspecții vizuale a obiectivelor.

3) Contractul avea ca termen de execuție toamna anului trecut, adică anul 2019, în niciun caz anul 2020.

4) După discuțiile cu antreprenorul și beneficiarul lucrării stadiul fizic al acestui obiectiv este la nivelul de cca 85%, iar stadiul financiar este de 56%. În condițiile în care antreprenorul își va rezolva toate problemele administrative, acesta și-a luat un nou angajament că va termina această lucrare în luna mai 2020.

5) Nu poți să derulezi un contract fără respectarea etapelor procedurale ce țin de legalitatea acestuia. Nu este treaba noastră să constatăm legalitatea sau nelegalitatea unor raporturi juridice între două părți. Sunt alte instituții ale statului care verifică aceste aspect.

6) Nu poți să constitui o garanție de bună execuție, a lucrării, la mai bine de 6 luni după semnarea contractului.

7) Nu am făcut figurație vizuală pe amplasamentul drumului național DN15. Am inspectat toată lucrarea și la fața locului am găsit un număr ”impresionant de muncitori”. Atenție mare: 4 muncitori și nici mai mult nici mai puțin de 2 utilaje.

Având în vedere aspectele prezentate putem spune cu tărie că demagogia și minciuna sunt unul și același lucru cu PSD-ul. Aceste obiceiuri feudale ale baronilor locali trebuie să înceteze. Nu am zis nicio secundă că se opresc lucrările sau că nu se vor mai face plăți. Le spun PSD-iștilor că legea trebuie respectată. Înțeleg frica unora că pot să-și piardă beneficiile și funcțiile, pe care vremelnic le ocupă, dar acest lucru nu scuză, sub nicio formă, propagarea minciunilor, a dezinformării și a mârlăniei politice cu care ne-au obișnuit cei de la PSD.

Înțeleg importanța acestui drum pentru zona Moldovei, dar și pentru români și de aceea ne-am asigurat de la construirea bugetului că avem toți banii necesari continuării și finalizării acestui important obiectiv.

Foarte curând toate măștile baronilor PSD-iști vor cădea și românii, inclusiv nemțenii, vor avea ocazia să vadă și să aleagă pe adevărații gospodari. Pe cei care se gândesc cu adevărat la interesele cetățenilor.

În spiritul dreptului la replica ce ne este conferit de legislația în materie, vă rugăm să publicați în aceleași condiții de vizibilitate și importanță acest material.

P.S.: Suntem adepții dialogului și a bunei informări a opiniei publice și de aceea, pe viitor, vă stăm la dispoziție cu orice nelămurire legată de activitatea desfășurată de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
  1. Florin spune

    Indiferent cine este administratorul de credite,lucrarea trebuie terminata,de ce ? Pt ca voi politicieni romani trebuie sa aveti in vedere necesitatile populatieinu interesele politice,adica,cine a fost,cum a facut….de sunt nereguli ,arestati rapiddaca nu faceti treaba pina la final
    Ok ? Miscativa PNL,aveti nevoie de popor

  2. Radu spune

    Dar PDL-stii lui Bode au respectat legea pe vremea lui Udrea?!Hai, sa fim seriosi!Asta nu e comunicat de presa al uni ministru, ci al unui politruc portocaliu penibil!Sunt convins ca au existat nereguli in acest contract, dar nu cred ca asta il deranjeaza pe dl. Bode si pe acolitii lui locali, ci faptul ca nu au fost la „cascaval”!Daca ar avea o urma de bun-simt, Bode& Comp ar trebui sa aloce bani pentru finalizarea lucrarii.Nu au decat sa reclame dupa aceea la DNA ori unde vor ei!

  3. Iulia mihai spune

    Se mai aude ceva de drumul Sabasa-Malini? Inteleg de la locuitorii din zonă că nu mai mișcă nimic .

  4. TIBI spune

    Luna MAI ! Are maestrul SURUCEANU Ion o piesa cu Tematică , E după Sărbătorile Pascale , după . Vârful . Pandemiiei cu. COVIV ,19 Și cel mai Important in. Luna. Ploilor ., Tot sa stai. sa sudezi , excavezi. , forezi Ptr a introduce. cofraje din fier Ptr consolidare .Nea LUCICA ! matale faci. Impresia că ești că ăla dintr o piesa : ,, Pai mă sui în Telegraf. Sa scutur. Fusta de Praf Și LUCICA. mă. Văzu. ,mă dădu. Jos și mă … Vă dați seama Singuri C am așa stă Treaba. Ce sa Ne Sucim .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate