Candidații PNL, gura lui Rareș Bogdan și Raed Arafat

0

Ședința Biroului Permanent Național (BPN) al Partidului Național Liberal, anunțată pentru astăzi, de la ora 11, ar urma să consfințească cel puțin principalii candidați la alegerile locale din acest an, respectiv pentru funcțiile de președinți de CJ și primari ai reședințelor de județ. Controversele și scandalurile legate de candidații racolați, în principal de la PSD și ALDE, împing la limită capacitatea unui grup de fruntași de-a prezenta explicații pe care, probabil, nu le cred nici emitenții. Câteva situații elocvente sunt descrise echilibrat de G4Media.ro, dar lista e mult mai bogată, una completată de parlamentarii plimbăreți de carieră.

Prezent la o nocturnă TV la Realitatea Plus, duminică, în compania fostului saltimbanc Oreste, reconvertit la analiză politică și găzduire de dezbateri, prim-vicepreședintele și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a răbufnit. „Înțeleg unul, două cazuri, nu ne transformați partidul în Arca lui Noe. Avem 240.000 de oameni care în cele mai grele momente au fost în picioare, care au fost umiliți, dați afară, terorizați de baroni roșii, de primari roșii. (…) Mă doare, nu e corect față de oamenii ăia! Ăia care vin acum vor pleca cum au venit, ne vor trăda la fel. Prefer să mizez pe un liberal sadea, care a fost în tranșee, care a rămas demn când a fost șantajat să treacă la PSD, îl prefer pe el decât pe un personaj care trece dintr-o parte în alta”, sunt câteva dintre afirmațiile interesant selectate de un portal de știri precum aktual24.ro. Le zice tare, cu trăire și sentiment, încă popularul reprezentant al Grupului transpartinic de la Cluj, personaj a cărui expresie seamănă tot mai mult, de la o zi la alta, cu a actorului american de film Michael Kelly (foto mai jos), binecunoscut din serialele House of Cards sau Minți criminale: Comportament suspect.

Michael Kelly/foto: capitolfile.com

Este același Rareș Bogdan, tăios-tăios cu gură mare, cu aparență de inflexibil, de anul trecut. Ziceai că scoate flăcări când aborda subiectul traseismului politic. Dacă memoria îi joacă feste, dacă publicul larg a uitat, iată o selecție din ce consemna stiripesurse.ro pe 11 august, la ceas de prânz, în urma unei emisiuni pe B1 TV.

● Rareș Bogdan anunță o adevărată revoluție în PNL. El cere schimbarea vechilor lideri cu oameni noi, dând ordin în partid să nu mai fie acceptat niciun traseist politic. Decizia lui Rareș Bogdan vine la scurt timp după ce mai mulți șefi de filiale dezvăluiau că se pregătesc mai multe transferuri de primari și aleși locali de la PSD la echipa liberală.

● El militează pentru introducerea în Constituție a așa-zisului „mandat imperativ”, care stipulează că, odată ce un parlamentar schimbă sau părăsește aprtidul în cadrul căruia a fost ales, acesta este exclus din Parlament.

Ar fi multe altele de citat. Se împlinesc 7 luni. Mă feresc să spun direct că e încercare în formă continuată de înșelare a opiniei publice prin promisiuni mincinoase, denaturare a faptelor, discursuri bombastice, laude nemeritate etc., practicate cu scopul de câștiga popularitate. Las cititorilor privilegiul să constate demagogia în formă pură.

Pe acest fond, sensibil inflamat de conflictul cu statutul partidului al unora în genul primarului Dragoș Chitic de la Piatra-Neamț, posesor de condamnare penală de primă instanță, decizia BPN al PNL ar merita anunțată tot de Raed Arafat.

Viorel COSMA

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate