(FOTO) SKIN, proiect inedit desfășurat de elevi ai Colegiului Național „Petru Rareș”

0

În urma participării la școala de vară Camp Kennedy Rural 2019, Emilia Pepene, elevă în clasa a 9-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, a organizat proiectul SKIN, în parteneriat cu asociația American Councils for International Education Romania și Ambasada Statelor Unite ale Americii din România, cu scopul promovării toleranței și a gândirii fără prejudecăti în rândul elevilor de gimnaziu și liceu.

Ajutată de voluntarele Anisia Vornicu, Alexandra Boacă și Daria Cozma, de asemenea eleve ale Rareșului, aceasta a desfășurat activități de dezvoltare personală și nu numai, în liceele și școlile din Piatra-Neamț, printre care se numară Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” și Școlile Generale Nr. 3 și „Nicu Albu”, în perioadele 25-30 noiembrie 2019 și 10-15 februarie 2020. Cu ajutorul unui joc distractiv și a unei povești, voluntarele au reușit să le arate elevilor ce efect are comportamentul intolerant si discriminator asupra celor din jur, a societății și chiar a propriei persoane.

Numele SKIN provine din jocurile video, o temă de interes pentru tinerii din zilele noastre. Acesta întărește ideea proiectului, aceea că oamenii nu pot fi judecați după aparențe, deoarece fiecare reprezintă un complex de valori, fiecare este diferit și totodată special în felul său. ”, a precizat eleva Emilia Pepene.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate