Concursurile de angajări la spital, în continuare …cu probleme

7

Concursurile prin care se angajează asistente la spitalul din Piatra-Neamț sunt o mare șmecherie care continuă nestingherită. După ce în mandatul trecut consilierii județeni PNL și PSD au decis mână în mână să scoată proba practică de la angajarea asistenților la spital, s-a deschis oportunitatea de a angaja orice incompetentă ca asistent doar în baza unui test grilă și a unui interviu oral…

În urmă cu o lună de zile, o doamnă asistentă cu vechime ne-a povestit cum în timpul examenului observatorul a plecat la cafea cu soțul unei candidate care a și câștigat concursul iar acum, recent, o altă doamnă ne-a povestit cum a fost discriminată în timpul examinării – desigur, tot ”în favoarea cui trebuia”. Persoana ne-a povestit cum unei candidate i s-a permis să ia un alt test grilă pe motiv că îl greșise pe primul, concesie de care nu au beneficiat și ceilalți aplicanți. Doamna în discuție nu a mai putut contesta concursul deoarece i s-a comunicat faptul că au trecut mai mult de 24 ore de la afișarea rezultatelor.

”Cum e posibil ca în timpul unui concurs, regulile să nu fie aceleași pentru fiecare candidat? Consider că am fost neîndreptățită și nu a fost un examen cu șanse egale pentru toți concurenții”, a menționat cea care s-a considerat discriminată.

Spitalul și Consiliul Județean au refuzat constant să permită prezența unui observator din partea presei la examenele de la spital motivând că legea nu prevede acest aspect. Într-adevăr, legea nu prevede dar nici nu interzice. La un moment dat consilierii liberali din Consiliul Județean au prins curaj și au cerut același lucru dar nu au mai continuat demersul, ceva i-a convins să stea în banca lor.

Aranjatul examenelor pentru angajarea asistentelor în spital constituie o suspiciune veche de când orașul.

Cât este șpaga pentru un astfel de post deja știe toată lumea, dar să angajezi într-un spital cadre incompetente cu șpagă, fără susținerea unei probe practice, totuși e prea de tot.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
  1. Eu spune

    Urmeaza concursul pentru registrator.stai sa vezi distractie.la cel precedent o concurenta a intrat la 45 min. dupa ora stabilita pentru inceperea concursului.nimeni din comisie nu a intrebat nimic,a tinut de normalitate.😅😅😅

  2. popa t. spune

    hahaha, cine isi inchipuie ca daca invata are sanse sa ocupe un post e un mare PROST.
    toate posturile, fara exceptie sunt cu dedicatie.TOATE!!!!!!!!!!!!

  3. Preoteasa spune

    Doamna care nu crede ca observatorul din comisie a ieșit si a revenit în sala la final. A fost menționat si în contestația pentru care a fost suspendat pt 15 zile.
    Pt mai multe amănunte putem discuta.

    1. Ghskisvlsn spune

      Ceea ce spuneti dumneavoastra este o afirmație foarte gravă , ma bucur ca ati avut curaj sa faceti contestație, iar acea doamna nu trebuia suspendată doar 15 zile ci pentru totdeauna! Ceva ce pot sa va spun e sa nu va lăsați descurajată si sa mergeți inainte ca Dumnezeu are grija de noi toti si tot El stie mai bine ce este bine pentru noi! Multa sanatate va doresc si succes pe mai departe !

  4. Dan spune

    Toata lumea ia spaga sau fura in spitalul ala. Incepand de la ortopedie si terminand cu cantina. Cele mai josnice fiinte si cel mai inalt grad de degradare umana.

  5. Codul Penal spune

    Șpagă,incompetenta și pilele fac legea,trebuie toți arestați!

  6. Gsjsoebaks spune

    Intradevar sunt multe de spus ,dar in baza unui test grila atunci verifici cu adevărat cunoștințele persoanei respective deoarece se trece prin toata materia , daca s-ar da descriptiv o incompetenta ar putea cădea fix pe subiect si sa intre pe post spulberandui sansele unei persoane care chiar a trecut prin toata materia ! Si eu am trecut prin două examene de intrare pe post ,testul grila ma pus în dificultate pt ca trebuie sa recapitulezi in gand fiecare boala in parte ca sa poti da un raspuns corect , testele au fost cu variante multiple si cu o singura varianta eu personal pe ambele le-am luat plus proba practică dar nu mi-a iesit media ca sa pot ocupa postul! Iar in ceea ce priveste comisia ,nu cred ca a fost chiar asa cum spune doamna, de fiecare data supraveghetorii au stat în sala printre concurenți!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate