Prefectul de Neamț, dus de nas ca un copil mic de președintele ANSVSA pe tema porcilor din gospodării

1

Neatent la ce se întâmplă în jurul său, ca majoritatea liberalilor, prefectul de Neamț, George Lazăr, a ieșit cu o postare nefericită. Domnul prefect ne spune că informațiile apărute în presă pe tema limitarii creșterii porcilor în gospodării sunt false și mai spune multe alte lucruri cu care l-au dus de nas cei de la ANSVSA.

Postare George Lazar:
In urma discutiilor purtate cu Presedintele ANSVSA pe tema informațiilor eronate apărute în presă, având ca scop denaturarea situației reale, facem următoarele precizari, in scopul de a informa corect opinia publica:
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor nu interzice și nu limitează creșterea porcinelor în gosposdăriile populației din România. ANSVSA a pus în dezbatere publică, conform procedurii legale, un proiect de ordin prin care se stabilesc reguli minimale de bună practică în creșterea porcinelor, acestea fiind benefice pentru creșterea suinelor în sistem gospodăresc (nonprofesional), dar și pentru dezvoltarea micilor ferme comerciale și a celor industriale.
Propunerile au rolul de a identifica soluțiile optime care să permită crescătorilor de porci, atât din gospodăria populației (sistemul de creștere nonprofesional), cât și din fermele comerciale să continue creșterea suinelor și să diminueze la minimum pagubele economice cauzate de răspândirea virusului pestei porcine africane pe teritoriul României. Până în acest moment, despăgubirile plătite proprietarilor de animale afectate din România se ridică la peste 100 de milioane de euro.
În urma consultărilor cu crescătorii, asociațiile de fermieri și asociațiile procesatorilor de carne a rezultat un proiect de ordin comun (ANSVSA și MADR) în care se stabilesc anumite reguli generale de biosecuritate.
Găsirea unor soluții optime pentru proprietarii de porci este o prioritate a conducerii ANSVSA, iar creșterea suinelor în gospodăria țărănească (gospodăria populației) nu va fi interzisă, iar oamenii vor avea în continuare posibilitatea de a desfășura aceasta activitate tradițională.
Asigurăm toți cetățenii crescători de porci – gospodăria populației, fermă de tip A, fermă comercială – că vor putea crește porci în România, cu respectarea măsurilor de biosecuritate specifice formei de organizare.

Acum ce să facem? Păi să dăm o mână de ajutor prefectului ca să se trezească la realitate.

Informațiile noastre pe surse spun că în anul 2018 niște băieți deștepți au cerut unor corupți de la ANSVSA să limiteze posibilitatea țăranilor de a mai vinde și mai ales de a mai înmulți porci pentru ca băieții deștepți să facă și mai mulți bani.

La începutul lui 2019 ANSVSA s-a pus pe treabă, a adunat toți șefii de DSV-uri la o ședință la Maramureș și, invocând pesta porcină, exact cum încearcă și anul acesta, au pus la cale un act normativ prin care să interzică înmulțirea porcilor în gospodăriile țărănești. Actul normativ a fost refuzat de către PSD la acea vreme pentru că li s-a părut aberant să interzici oamenilor de la țară cu un nivel de trai deja scăzut să crească, înmulțească și să vândă porci sau carnea provenită de la aceștia.

Acum băieții deștepți au găsit cu cine să se combine în guvernul PNL și au scos din nou la lumină actul normativ cu pricina. Pe prefectul de la Neamț l-au dus cu preșul că sunt doar niște propuneri care vor intra în dezbatere publică și așa mai departe. De unde să știe prefectul că actul e pregătit și discutat de anul trecut din primăvară și are ca efect interzicerea comercializării de către țărani a porcilor și cărnii provenite de la aceștia? Ar fi putut să-i spună cei de la ANSVSA sau de la DSVSA Neamț, dar de ce să-i spună când pot să îl lase să iasă cu declarații și să se facă de râs.

Domnule prefect de Neamț, priviți ce spunea DSV Neamț la data de 31.01.2019. Vi se pare dumneavoastră că e o chestie nouă gândită de ANSVSA sau că și-au găsit acum în 2020 fraierii sau corupții care să transforme în lege un plan mai vechi al băieților deștepți?

Domnule prefect, cei de la DSV nu vă informează corect și aflați din presă lucruri. După cum se vede, nici cei de la DSV nu v-au spus că au actul normativ de un an de zile în sertar, dar nu au putut să îl bage că nu au vrut PSD-iștii și aflați din presă și acest lucru. Cam ce fel de prefect sunteți dumneavoastră dacă aflați din presă ce se întâmplă pe la deconcentratele din subordine? Credem că trebuie să fie jenant rău și mai ales frustrant că nici nu puteți să-i sancționați cu destituirea din funcții chiar dacă sunt moșteniți de la guvernarea PSD, că acum s-au reciclat ca simpatii politice și sunt de dreapta. Nasol moment.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Florin spune

    E cum sa Hotărât. : Poți deține 3 6 Porci. Vier in Ograda , DAR este VERBOTEN sa se mai. de-a. Vierul la Scroafa , Pentru a numai Reproduce și Astfel. înmulți pentru ai. Comercializa DAR. , întotdeauna este DAR. dacă Romanul Inventiv. Găsește o Modalitate de a face in anul 2020 o. Reproducere In VITRO., Cum se Realiza in Trecut ( spune. PACEPA, in cartea. Lui Orizonturi RED. ,cum se. Venea în Valiza Diplomatică ,cu Sămânța de la o Rasa de porc ) Asta E , Garantat 100% Nici un Dr Veterinar. Ori Altcineva. Nu va sta sa. Priponească Organul Reproductiv al Porcului ! Ce e Acum e o întoarcere în Trecut .Și Atunci era Interzis sa Tai. Porcu.,Vaca și se Tăiau cu tot cu , TATA Sus in. Pod Vițelul. îl Rafuie ,, Fiți Calmi și Realisti ! Ei Nu au. Aflat de oameni Știți Voi sa fi găsit pe ELODIA. Acum Pe CODRUT MARTA , Așa și cu Godacii . Pricepeți. Voi .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate