PNL a decis falimentarea gospodăriilor și renunțarea la tradiție – Țăranii nu mai au voie să-și înmulțească porcii în propriile gospodării

1

Cei care au interese mari ca în România să nu se mai facă nimic în gospodăriile oamenilor s-au combinat cu Guvernul Orban care a dat o lege ce era pregătită de mult de către băieții deștepți din industria cărnii, lege pe care guvernul PSD nu a vrut să o pună în practică.

Legea interzice țăranilor să își mai înmulțească porcii în propriile gospodării. Dacă un țăran va dori să crească un porc, el va trebui să meargă sa îl cumpere de la o anumită fermă autorizată în înmulțirea porcilor.

Băieții deștepți care vor să distrugă gospodăriile țăranilor din România au mai încercat să bage o dată această lege fix acum un an de zile, în februarie 2019 (click aici pentru articol). Atunci, guvernul PSD a refuzat să dea drumul acestor reglementări, înțelegând că s-ar distruge gospodăriile oamenilor din mediul rural. Guvernului liberal de acum se pare că nu-i pasă.

Iată că dacă PSD-ul nu a fost de acord să distrugă satul românesc a venit PNL-ul înapoi la putere și fără nicio remușcare au dat drumul la această reglementare făcută în avantajul băieților deștepți și în dezavantajul țăranilor români.

„Art. 4. În exploataţiile nonprofesionale este interzisă:

i) activitatea de reproducție;

ii) mişcarea porcinelor vii indiferent de destinaţie”, se precizează în proiectul de Ordin, publicat pe site-ul ANSVSA.

Definiția exploatației nonprofesionale de porcine

Exploataţie nonprofesională de porcine: exploataţia de subzistenţă (n.r. – maximum 5 capete de porcine, conform legii), înregistrată în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor (SNIIA), deţinută de persoane fizice neînregistrate la oficiul registrului comerţului, în care porcii sunt crescuţi numai pentru îngrășare şi sacrificare pentru consum familial şi respectă regulile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Mai multe OBLIGAȚII impuse țăranilor, pentru a-și crește porcii

Exploatațiile nonprofesionale au obligația de a respecta următoarele reguli minime pentru nivelul 1 de biosecuritate:

1. operatorul are obligația de a solicita înregistrarea exploataţiei în SNIIA; înregistrarea se face numai dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute la punctul 5.

2. operatorul are obligația de a solicita identificarea porcinelor și înregistrarea acestora în Baza Națională de Date, componentă a SNIIA, precum și toate mişcările și evenimentele la care sunt supuse animalele, conform prevederilor sanitare veterinare în vigoare.

3. operatorii care dețin porcine din rasele autohtone Bazna și Mangalița sunt obligaţi să facă dovada înregistrării porcinelor în registrul genealogic al raselor Bazna și Mangalița care sunt conduse în conformitate cu acreditarea primită de la Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G. K. Constantinescu”, în scopul înregistrării în Registrul Național al Exploatațiilor de către utilizatorul SNIIA.

4. operatorul/persoana care lucrează cu animalele are obligatia de a anunţa medicul veterinar oficial/medicului veterinar de liberă practică împuternicit privind:

a) orice modificare a starii de sănătate a porcinelor;

b) orice modificare constatată la nivelul carcasei şi/sau organelor, ca urmare a sacrificării porcinelor în vederea consumului familial;

c) orice mortalitate apărută la porcinele pe care le deţine în exploataţie.

5. operatorul are obligaţia creşterii porcinelor în adăposturi care să asigure condiţiile de bunăstare în conformitate cu legislaţia în vigoare, împrejmuite cu gard continuu, fără ca porcii să aibă posibilitatea de a veni în contact cu alte specii de animale, cu porcine domestice din alte exploataţii sau cu porcii sălbatici;

6. operatorul are obligația respectării interdicţiei de hrănire a porcinelor cu resturi alimentare care conţin subproduse de origine animală;

7. operatorul are obligația respectării interdicţiei de hrănire a porcinelor cu nutrețuri vegetale, aceasta fiind posibilă numai după trecerea unei perioade de cel puțin 30 de zile de la recoltare acestora;

8. operatorul are obligația respectării interdicţiei folosirii așternutului vegetal, aceasta fiind posibilă numai după trecerea unei perioade de cel puțin 90 de zile de la recoltare;

9. operatorul are obligația respectării regulilor de igienă generală înainte și după efectuarea diverselor lucrări de întreținere și îngrijire, respectiv spălarea mâinilor și schimbarea încălțămintei și a hainelor; hainele și încălțămintea utilizate trebuie destinate exclusiv acestui scop, exclusiv în adapostul de porcine; dezinfecţia încălţămintei trebuie efectuată obligatoriu la intrarea şi ieşirea din adăpost;

10. operatorul are obligația respectării cerinţei de a cumpăra porcine vii numai din exploatațiile comerciale, care sunt identificate şi însoţite de documentele prevăzute de legislaţia în vigoare şi să le înregistreze în SNIIA;

11. operatorul are obligaţia respectării cerinţei de a nu intra în exploataţie dacă a desfăşurat activităţi corelate cu vânătoarea în ultimele 48 ore.

Citește și :

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Dragos dan spune

    CREȘTEREA PORCILOR ÎN GOSPODĂRII NU VA FI INTERZISĂ!

    În stilul caracteristic, PSD minte și dezinformează. De azi dimineață, în mediul online și nu numai a apărut dezinformarea că Guvernul interzice creșterea porcilor în gospodării.

    După ce timp de doi ani PSD nu a fost în stare să gestioneze evoluția pestei porcine africane în România, care a cuprins toată țara generând pagube uriașe atât crescătorilor, dar și consumatorilor prin creșterea prețului cărnii de porc, azi, pentru a-și masca incompetența, PSD lansează o minciună grosolană care are menirea de a panica populația fără a avea un sâmbure de adevăr.

    Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor nu interzice și nu limitează creșterea porcilor în gospodăriile populației din România.

    Este în dezbatere publică, conform procedurii legale, un proiect de ordin prin care se stabilesc reguli minimale de bună practică în creșterea porcilor, acestea fiind benefice pentru creșterea suinelor în sistem gospodăresc, dar și pentru dezvoltarea micilor ferme comerciale și a celor industriale.

    În urma consultării cu crescătorii, cu asociațiile de fermieri și cu asociațiile procesatorilor de carne va rezulta un proiect de ordin care va stabili reguli generale de biosecuritate pentru prevenirea și combaterea bolilor majore la porcine.
    Este nevoie de un program de măsuri care să diminueze la minimum pagubele economice cauzate de răspândirea virusului pestei porcine africane pe teritoriul Românei și care să permită relansarea activității în creșterea porcinelor și în procesarea cărnii de porc.

    ℹ️ Asigurăm toți cetățenii că, în România, vor putea crește porci în gospodăria proprie, cu respectarea unor norme minime de biosecuritate.

    ADMIN: De regulă ștergem comentariile care nu au legătură cu articolul. Acum facem o excepție:)
    Nu scrie nicăieri in articol ca se interzice cresterea ci inmultirea și comercializarea …. taranii vor avea voie sa creasca porci doar cumpărati de la băietii deștepti si doar pentru consum propriu ….
    Mai citiți o data articolul ca sunteți plin de ură si creierul dumneavoastră este imbâxit de manipulare 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate