Dacă ești supărat pe politicienii corupți înseamnă că ești manipulat

1

Zilnic, mediul online din România este plin de injurii la adresa politicienilor ”hoți”, ”corupți” sau la adresa sistemelor mafiote care defrișează pădurile și secătuiesc țara de resurse. Toți cei care ”urlă” zi de zi pe internet la politicienii despre care spun ei că sunt corupți sunt oameni manipulați și vă explicăm și de ce.

Nici pe departe nu ne gândim că lumea nu are dreptate și că mulți politicieni nu sunt corupți. Problema este cu totul alta. Oamenii sunt manipulați intenționat în direcția urii față de politicieni ca să nu vadă adevărul.

Care este adevărul?

Dacă niște hoți îți fură în fiecare noapte oglinzile de la mașină, poarta de casă sau ușa de la bloc și nu îți manipulează nimeni creierul, primele trei zile ești supărat pe hoți și îți dorești să fie prinși și băgați la pușcărie. După ce hoții îți fură zilnic ceva, din ziua a treia deja nu mai ești supărat pe hoț și devii extrem de nervos și supărat pe cei care ar trebui sa prindă hoțul, să descurajeze hoția și să te protejeze de hoți.

Așa funcționează în condiții normale psihicul omului dacă nu este manipulat. În prima fază apare revolta față de efect (pagubă) și dacă efectul nu dispare se trece la revolta față de cauze (sistemul care trebuie să ne protejeze de hoți).

Din păcate la noi manipularea este atât de mare și de bine gândită încât populația este supărată în mod continuu pe hoți fără să mai țină cont de faptul că hoții nu ar putea să fure zi de zi dacă cei pe care-i plătim să ne apere și să ne scape de ei și-ar face treaba măcar parțial.

”M**e PSD”, ”m**e Iohannis” și toate celelalte m*i nu sunt rezultatul unei gândiri libere, ci rezultatul manipulării care ține mentalul colectiv blocat în zona de analiză a efectelor, nu și a cauzelor.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Gradinaru Neculai spune

    Supărat sunt pe toți care fură și au o Hotărâre judecătorească definitivă și nu pe cei condamnați politic, care câștigă la CEDO iar noi plătim daunele și nu cei care le-au comis. Sunt sătul de dosare inventate politic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate