Bătaie tradițională, fără victime, la Borca

6

În fiecare an, în comuna Borca din județul Neamț există o tradiție care a deviat mult de la ce a fost ea la început. O tradiție în care două trupe de mascați simulează o bătaie.

În decursul timpului, băuturile și prostia omenească au defectat evenimentul simbolic, transformându-l în unul la care participanții au asupra lor pe lângă bâtele tradiționale și cuțite, macete, baionete și chiar și drujbe. Dincolo de pericolul de a se accidenta, unii dintre mascații care sunt turmentați ies in șoseaua națională și opresc forțat mașini ca să le ure, zic ei, dar în realitate nu le dau drumu să plece până ce nu plătesc urătura.

Pe acest fundal de eveniment scăpat de sub control, polițiștii de la postul de poliție din zonă au solicitat sprijinul mascaților și jandarmilor. La un moment dat unul dintre urători a scos un fel de macetă să glumească cu mascații. Probabil omul era turmentat și nu a înțeles că mascații și jandarmii nu știu de glume de acest tip. Inevitabilul s-a produs și forțele de ordine au folosit câteva jeturi de spray-uri lacrimogene ca să liniștească glumeții.

Nimeni nu a fost rănit, nicio persoană nu a primit sau solicitat îngrijiri medicale și evenimentul a continuat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Deci, deși s-a încercat să se spună pe internet că lumea a fost în pragul unui măcel, în realitate a fost un fel de accident de muncă pentru urătorii care se îmbată, au măști și arme albe. Poate pe viitor ar fi binevenite niște dosare penale pentru cei care participă la manifestări publice cu arme albe asupra lor.

Poate anii viitori vedem niște intervenții mult mai ferme și mai în forță din partea Poliției sau Jandarmeriei în special contra urătorilor mascați care opresc forțat mașini în trafic și ce fac ei acolo nu se cheamă urat, ci e de-a dreptul tâlhărie la drumul mare.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
  1. Nikolas spune

    Dacă nu știi ce a fost cu adevărat nu mai posta toate prostiile!
    A fost solicitata o ambulata deoarece erau oameni care vizionau parada dacă o pot numi asa, și printre ei erau persoane care sufereau de asm!

  2. Daniel spune

    La comentariul „accident de munca” m-a cuprins buna dispozitie instantaneu…inspirat comentariul :)))

  3. Maria spune

    Eu am citit un articol foarte bine documentat la concurenta, la XXX, unde scria altceva, ca a fost exces de zel din partea fortelor de ordine. Si rudele mele din Borca au confirmat ca asa a fost… Asa ca nu inteleg rostul acestui articol al dumneavoastra, daca ar fi fost altfel asteptam o replica oficiala de la Jandarmerie nu de la dvs.

    ADMIN: Cu tot respectul … Nu știu despre ce vorbiți. Jandarmeria nu are ce sa răspundă pentru ca nu jandarmeria a intervenit ci mascați de la Poliție care au fost chemați acolo de secția de poliție rurală din zonă. Nici victime nu au fost deci cred vorbim de evenimente distincte sau cineva nu știe despre ce vorbeste.

  4. Eugen spune

    Ce tradiție e asta ? Vă bateti ca niște slabatici.Legea e clară: nu aveti voie cu arme albe si obiecte contondente la adunari publice !

  5. Burduja spune

    Nimeni nu o să oprească tradiția asta și jandarmeria nu a făcut bine sa de-a cu lacrimogen ne vedem la ani cu mai multe că anu asta

    1. Mircea spune

      Se pare că nimeni nu știe să facă distincția dintre jandarmi și Mascații de la SAS. Păcat!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate