(FOTO) Magia Crăciunului în centrele rezidențiale ale DGASPC Neamț

0

Cei aproape 400 de copii din centrele rezidențiale ale DGASPC Neamț au simțit deja magia Crăciunului care a fost mai bogat ca niciodată. Săptămâna aceasta au avut loc serbări în toate unitățile, copiii primind oaspeți încărcați cu gânduri bune și daruri multe. 2019 a fost anul implicării și grijii față de acești copii, astfel încât, într-o uniune de suflet a generozității, oameni de afaceri, reprezentanți ai comunităților locale, copii din școli și oameni simpli și-au dat mâna și au împlinit copiilor institutionalizați vise pe care le-au crezut irealizabile.

Copiii din cadrul Complexului de Servicii Elena Doamna au scris din timp scrisori Moșului iar magia Crăciunului transpusă în fapte de sponsori precum HHC România, Asociația Adelfia Piatra Neamț, Holcim, etc. au făcut ca fiecare copil să primească exact ce și-a dorit: telefoane de ultimă generație, laptopuri, haine și parfumuri de brand, încălțăminte. Deschiderea darurilor i-a făcut fericiți, cu toții declarând la unison că este un Crăciun de poveste. De surprize la fel de frumoase au avut parte copiii din toate centrele rezidențiale iar ei au răsplătit oaspeții cu chipuri radiind de bucurie și lumină. Nici cei peste 700 de adulți cu dizabilități din centrele rezidențiale ale DGASPC Neamț nu au fost uitați. Dacă în cazul copiilor bucuria și emoția au caracterizat aceasta sărbători, Crăciunul vârstnicilor a stat sub semnul unei nesfârșite tandreți și a lacrimilor de compasiune față de acești oameni mai puțin norocoși, uitați de multe ori de familiile lor. Fiecare centru a oferit mici spectacole de teatru, colinde sau obiceiuri de iarnă, remarcabilă fiind piesa de teatru a Centrului Războieni, o adaptare după „Fata babei și fata moșneagului“ de Ion Creangă, jucată magistral de trupa de teatru Vox a centrului pentru persoane cu afecțiuni psihice. Au emoționat până la lacrimi efortul supraomenesc făcut pentru învățarea rolurilor și punerea în scenă a piesei, sarcină de care „actorii“ s-au achitat magistral. La finalul activităților toți au primit vizita lui Moș Crăciun, fiecare având parte de surprize ce le-au făcut zilele mai frumoase.

Anul acesta, mai mult ca niciodată, am asistat la o campanie de empatie și grijă față de copiii și bătrânii noștri. Au fost firme care au ales să împlinească vise, au fost oameni de afaceri ce au oferit excursii de poveste, au fost elevi și profesori ce au dăruit o parte din sufletul lor, au fost preoți ce au mobilizat comunități întregi pentru rezidenții noștri. A fost și este încă un Crăciun de poveste iar magia acestei sărbători a însemnat o comuniune generoasă și plină de căldură. Este greu de exprimat în cuvinte recunoștința noastră pentru toate eforturile făcute dar aș vrea să îi asigur pe toți că fiecare dar și fiecare gând curat a adus în sufletele copiilor și bătrânilor bucurie, emoție și căldură. Ne înclinăm cu respect și le dorim tuturor Sărbători liniștite și să se bucure de familiile lor, acesta fiind cel mai prețios dar al vieții“, a spus Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate