Investiții cu fonduri europene în infrastructura educațională din Piatra-Neamț

0

Un nou contract de finanțare din fonduri europene a fost semnat astăzi la Primăria Piatra-Neamț de către primarul Dragoș Chitic și directorul Agenției de Dezvoltare Regională N-E, domnul Vasile Asandei.

Este vorba despre „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Creșei Precista” proiect în valoare de 2.062.931 lei, din care 98% sunt bani europeni și doar 2% reprezintă contribuția proprie a municipalității pietrene. Semnarea contractului de finanțare pentru acest proiect se face după ce s-a semnat finanțarea, tot cu fonduri europene, și în aceleași condiții, a unui proiect ce prevede reabilitarea, modernizarea și dotarea Creșei Mărăței.


Pe lista de proiecte depuse de municipalitatea pietreana, pentru care urmează să fie semnate contractele de finanțare din fonduri europene se află și alte unități de învățământ din Piatra-Neamț: grădinițe, școli și licee. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale din Municipiul Piatra-Neamț, ca factor pricipal ce determină creșterea calității procesului educațional și asigură accesul sporit la educația timpurie.
Educația școlară la standarde cât mai înalte reprezintă o preocupare centrală a mea, ca primar. Calitatea infrastructurii de educaţie influențează atât motivaţia de participare la procesul educațional cât şi procesul propriu-zis de învățare. Prin implementarea acestui proiect, se va asigura îmbunătățirea stării bazei tehnico-materiale a unității de învățământ preșcolar și crearea unui cadru educațional modern, care facilitează un proces de educație calitativ” a declarat primarul Dragoș Chitic.

sursa: Municipiul Piatra-Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate