Consiliul Județean alocă bani pentru eliminarea problemelor cu apa în Târgu Neamț și comunele arondate

0

În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Județean Neamț, pe 31 octombrie, la rectificarea bugetului județului Neamț pe anul 2019 s-a aprobat un amendament la inițiativa președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, prin care s-a solicitat asigurarea sumei de 500.000 lei pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice în vederea realizării obiectivului de investiții de interes județean „Suplimentarea debitului de apă potabilă pentru zona Nord-Tg Neamț – aducțiune Preutești – Tg. Neamț”. Scopul obiectivului este punerea în siguranță a alimentării cu apă a locuitorilor orașului Târgu Neamț și a comunelor arondate. Pentru finanțarea acestei investiții s-a diminuat bugetul la capitolul Transporturi și s-au alocat banii pentru acest obiectiv.

În cadrul ședinței, președintele Ionel Arsene a argumentat propunerea în fața consilierilor județeni: „Avem o mare problemă cu aducțiunea de apă pe zona Preutești – Târgu Neamț, foarte multe comune și orașul Târgu Neamț având dese întreruperi ale debitului de apă pentru că avem o rețea foarte deteriorată. În atare condiții nu puteam să stau să aștept după proiectul european sau după alte surse de finanțare și am propus o suplimentare, o alocare a unor sume pentru a da drumul la documentațiile tehnico-economice pentru că e de datoria noastră, a celor care administrăm județul Neamț să rezolvăm această problemă extrem de dificilă pentru locuitorii din zona orașului Târgu Neamț. Așadar, cred că este o propunere onestă pe care eu, în calitate de președinte al CJ Neamț și inițiator a proiectului, v-o fac să alocăm această sumă pentru zona Târgu Neamț să rezolvăm problema apei în locuințele oamenilor.”

Amendamentul a fost aprobat cu 30 de voturi pentru.

„Problema apei curente în Târgu-Neamț și în comunele arondate va fi rezolvată! În ședința Consiliului Județean am propus alocarea sumei de 500.000 lei pentru demararea procedurilor – întocmirea documentației tehnico-economice în baza căreia încep lucrările. Astfel, se va putea asigura debitul de apă potabilă în zona Nord – Târgu-Neamț. Este o problemă care trebuie rezolvată urgent și am decis să începem proiectul cu bani de la bugetul județului, fără a mai aștepta finanțări europene. Situația durează de ceva timp și locuitorii ne cereau să luăm măsuri. I-am asigurat pe nemțeni de când am preluat mandatul de președinte că voi căuta soluții pentru toate problemele lor și cred că m-am ținut de cuvânt. În tot județul avem în derulare sau contractate proiecte de infrastructură și multe urmează să înceapă!”, a precizat Ionel Arsene după ședința de Consiliu Județean.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate