Vineri, 1 noiembrie, evenimente speciale la Librăria Alexandria din Piatra-Neamț

0

Librăria Alexandria din Piatra-Neamț te invită vineri, 1 noiembrie, în prima zi a lui Brumar, la două evenimente speciale: o lansare de album de caricaturi și o întâlnire cu un îndrăgitul scriitor Iulian Moreanu.

Ziua va debuta cu un eveniment literar deosebit, începând cu ora 15.00: întâlnire cu scriitorul Iulian Moreanu, despre care criticul literar Valeria Manta Tăicuţu afirmă că „are obsesia cuvântului care exprimă adevărul”. Împreună cu invitații săi speciali Adrian Alui Gheorghe și Emil Nicolae, scriitorul va prezenta cele mai recente cărți ale sale, „Exit” și ”Femeia care credea că nu există”.

Scriitorul Iulian Moreanu are, într-un stil cu totul aparte, viziuni proprii pentru lume şi despre lume, care fac din opera sa un tribut adus gândurilor şi sentimentelor literare în raport cu realismul emblematic de ieri şi de azi. 

Iulian Moreanu este, de fapt, un pseudonim. În realitate, numele autorului a şase volume de proză şi un roman este Gheorghe Ciocodeică, profesor de ştiinţe socio-umane la Liceul Teoretic „I. L. Caragiale” din Moreni, oraşul său natal

Ziua va continua la ora 16:00 cu evenimentul de lansare al albumului de caricaturi „Vasile Dubb. CARTooNS Anthology”, un album de excepție, apărut anul acesta în condiții grafice deosebite la Editura Alexandria Publishing House. Albumul cuprinde colecția celor trei decenii de caricature ale artistului plastic orădean Vasile Dubb.

Cele mai reprezentative lucrări vor putea fi văzute de către cei interesați chiar în aceeași zi, începând cu ora 17:00 la Restaurantul ”Cocoșul de Aur” din Piatra Neamț, unde autorul își va vernisa Expoziția personală alături de invitații săi speciali: Emil Nadler, Arcadie Răileanu, Dumitru Bezem, Radu Iațcu-iatzco, Ștefan Potop, Lucian Gogu.

Vasile Dub este un caricaturist distins cu numeroase premii la diferite festivaluri de caricatură şi umor. A participat la expoziţii naţionale şi internaţionale de caricatură în Belgia, Ungaria şi Canada. În 2016,la cea de a 22-a ediţie a Concursului Internaţional de Caricaturi desfășurat în Haifa,Israel, la care au participat 490 de artişti din 68 de ţări, Vasile Dub a obţinut Menţiunea de Onoare certificată de către Comisia Naţională Israel pentru UNESCO. Vasile Dub a ilustrat cartea Rodicăi Popescu, „Fabulistul…Fa…Bulică”. De asemenea, a publicat cartea ”Paratrăsnete pe sinagogi” la editura Arhipelag din Târgu Mureș.

Iată definiția umorului în viziunea lui Vasile Dub: „Umorul e un mod de a privi lumea. Este opusul severității. Într-o lume a apocalipselor, megatonelor de explozibil, a mușchilor, implanturilor, melodramelor, profețiilor sumbre, a kitschului, umorul este o problemă de finețe. Iar dacă nu mai suntem capabili să distingem nuanțele, ce mai rămâne din om?…”

*****

Alexandria Librării este una dintre cele mai importante rețele de librării din țară. Apărută în urmă cu 6 decenii ca „Centrul de librării”, compania deține în acest moment 28 de magazine specializate în 11 județe din România: Suceava (punctul de plecare și centrul de management), Bacău, Botoşani, Iași, Vrancea, Buzău, Vâlcea, Sibiu, Arad, Neamț, Bistrița-Năsăud și, din iunie 2018, se adaugă și județul Galați, suprafața totală de vânzare fiind de peste 11.000 mp.

Brandul „Alexandria Librării” și actuala identitate vizuală au luat naștere în anul 2004. Numele amintește de Marea Bibliotecă din Alexandria. Sloganul Alexandria Librării: „Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu” a devenit laitmotivul acțiunilor noastre.

Alexandria Librării crede în misiunea sa, crede cu putere în rolul pe care îl ocupă lectura în dezvoltarea individuală dar și a societății în ansamblu. Suntem o echipă tânără, dinamică, cu viziune. „Alexandria Librării este un proiect realizat în timp, cu pași mărunți dar chibzuiți, aflat în continuă expansiune.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate