Facilități pentru debitorii care au datorii la bugetul local

0

Primăria Piatra-Neamț acordă o facilitate fiscală importantă debitorilor care au o creanţă de natură fiscală datorată la bugetul local al Municipiului Piatra-Neamţ, respectiv anularea penalităţilor de întârziere pentru obligaţiile fiscale restante la 31.12.2018 datorate către bugetele locale.

Măsura reprezintă un sprijin pentru debitorii aflaţi în această situaţie, o stimulare a conformării voluntare a contribuabililor la plata obligaţiilor fiscale, dar şi o soluţie pentru maximizarea încasărilor bugetare.
Această măsură este permisă de prevederile O.G. nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale.


Condiţiile care trebuie îndeplinite simultan de către contribuabili pentru a beneficia de această facilitate sunt următoarele:


1. Toate obligaţiile bugetare principale restante la 31.12.2018 inclusiv, privind sume datorate la bugetul local, se sting prin orice modalitate prevăzută de lege până la data de 15.12.2019 inclusiv;
2. Sunt stinse prin orice mijloace prevăzute de lege toate obligaţiile bugetare principale şi accesorii administrate de către organul fiscal local cu termene cuprinse între data de 1 ianuarie 2019 şi 15 decembrie 2019 inclusiv până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor;
3. Debitorul depune cererea de anulare a accesoriilor după îndeplinirea, în mod corespunzător, a condiţiilor prevăzute la punctele 1 şi 2, dar nu mai târziu de 15 decembrie 2019 inclusiv, sub sancţiunea decăderii.


Măsura a mai fost aplicată, într-o formă mai restrictivă, în urmă cu doi ani, când s-a bucurat de un real succes. De aceea, invit contribuabilii care au înregistrate, la sfârşitul anului 2018, datorii la bugetul local, să profite de această facilitate fiscală şi să-şi rezolve problema debitelor restante economisind sume importante de bani”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate