Adunare Festivă la Jandarmerie cu ocazia Zilei Naţionale a României

1

Miercuri, 30 noiembrie 2011, între orele 10.00 – 11.00, la Sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ s-a desfăşurat Adunarea Festivă cu ocazia Zilei Naţionale a României, adunare la care au participat jandarmi din toate compartimentele unităţii şi la care au fost invitaţi reprezentanţi ai veteranilor de război şi ai Muzeului de Istorie din mun. Piatra Neamţ.

Domnul profesor Mihăilescu Dan, Muzeul de Istorie, a prezentat materiale şi documente istorice despre contribuţia nemţenilor la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, iar Col. ® Galavan Constantin, veteran de război jandarm, a povestit aspecte din activitatea acestuia ca ofiţer jandarm pe timpul celui de-al doilea război mondial şi ulterior din misiunile de ordine publică executate.

Cu ocazia Zilei Naţionale au fost acordate jandarmilor 46 de recompense, conform regulamentelor militare, (mulţumiri, felicitări, citare prin ordin de Zi pe unitate), iar 3 ofiţeri şi 4 subofiţeri au primit Însemne onorifice în serviciul Patriei pentru împlinirea a 25, 20 şi 15 ani de carieră militară, remarcându-se Adjunctul Inspectorului Şef, Col. Grădinariu Gheorghe, care lucrează în această Armă de peste 25 de ani.

Activităţile unităţii pentru Sărbătorirea Zilei Naţionale vor continua joi, 1 Decembrie când o delegaţie din partea unităţii va participa la manifestările organizate cu această ocazie şi va depune o coroană de flori la Monumentul Eroilor.  Elevii care vor participa la aceste festivităţi au fost invitaţi de către jandarmi la Sediul Detaşamentului Mobil unde vor lua cunoştinţă despre misiunile unităţii, dotarea cu tehnică de luptă, tehnică de intervenţie pentru misiunile de restabilire a ordinii publice,  tehnică de  intervenţie antitero, tehnica auto şi mijloacele de comunicaţie.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. NELU DUMITRIU spune

    Felicit si eu din toata inima cu ocazia zilei nationale a Romaniei pe fostii mei colegi din I.J.J.Neamt, iar pe cei recompensati sau avansati le transmit urarea traditionala „la mai mare”!!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate