Asociația Nisi Art-A.N.A. -„Arta Bizantină la ea acasă” în biserica cu hramul „Cuvioasa Parascheva”

0

Un alt proiect prinde viață la ASOCIATIA NISI ART-A.N.A, continuare a actului de dăruire a ființei noastre, dăruire a stării de bine, de încărcătură spirituală, a frumosului din noi, spre cinstirea Postului Paștelui și a sărbătoririi Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos.

Acest proiect inițiat de domnul profesor de religie de la Colegiul Național,, Gheorghe Asachi”- Marius Onu și elevul la Seminarul Teologic Liceal ,,Sf. Imp. Constantin Elena” – George Ioan Voaideș, într-un acord de colaborare cu Parohia ,,Cuvioasa Parascheva” și Seminarul Teologic Liceal ,,Sf. Imp. Constantin și Elena”, are ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea și susținerea lăcașelor de cult care sunt în lucrări de restaurare, de întreținere și de modernizare.

De această dată subiectul este unul deosebit – ARTA BIZANTINĂ LA EA ACASĂ și unde este mai nimerit decât în biserica creștin ortodoxă românească.

În susţinerea frumoasei noastre acțiunii, au sărit să ne sprijine oameni cu suflet bogat, din a cărui bogăție, fără teamă de sărăcie s-au oferit să o împărtășească cu frații întru aceeași credință.

S-a conturat o echipă de lucru extraordinară, tineri cu inițiativă, dornici să arate că pun cunoștințele lor, precum şi valorile morale dobândite, le pun într-o cauză nobilă, completării ființei spirituale a semenilor lor; de asemenea că arta este și va fi întotdeauna în slujba umanității.

Cauzei noastre s-a alaturat un om, deloc complicat, care se recomandă simplu ,,Cred ca este mult mai decent: Vasile Panaite”, fără a încerca să impresioneze și să se impună în vreun fel aparte, nici măcar prin cunoștințele de teologie – având studii în acest domeniu – dar pe care le pune în practică, cu respectul cuvenit și cu mult bun simț, ca orice bun creștin.

Ne-au sprijinit și în alte evenimente, o fac și de această dată, dezinteresat, doar de dragul de a se alătura actelor și acțiunilor noastre, CC UNIC SA și SC AUTOGRAF SRL.

Vă așteptăm cu drag și pe dumneavoastră la Parohia ,,Cuvioasa Parascheva”, duminica 14 aprilie 2019, ora 11.00.

Asociația NISI ART-A.N.A

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate