METANOIA. Andrei Nuțu expune la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț, 8-17 octombrie 2018

0

Expoziția „METANOIA”, semnată de Andrei Nuțu, un artist originar din Piatra-Neamț, își propune o juxtapunere între spiritualitate și lumea contemporană.

Având un interes scăzut pentru societatea de astăzi, spiritualitatea intră în contradicție cu activitățile cotidiene, ajungându-se la o respingere reciprocă și la o puternică incompatibilitate.

Propunerea proiectului Metanoia este de a aborda un domeniu care e deja un topos în mai toate curentele istoriei artelor, dar a cărui prezență în artele vizuale recente este marginalizată. E vorba de spiritualitate și de locul ei în societatea contemporană.

Proiectul problematizează domeniul din perspectiva relației complexe dintre corp și suflet. Pentru a putea cunoaște dimensiune sacră, este necesară o schimbare a percepției asupra dimensiunii profane, schimbare exprimată adecvat prin conceptul de ”metanoia”. Astfel, ”metanoia”, adică trecerea de la o frecvență a existenței la alta, s-ar putea produce pornind exact de la experiența estetică a lecturii vizuale care o reprezintă.

Lucrările reflectă starea conflictuală de tranziție sau chiar de extaz, posibilă pe granița dintre cele două dimensiuni. Accentul nu cade pe culoarea și pe vitalitatea lumii concrete, ci pe lumina interioară intrinsecă realității, dar perceptibilă doar la nivel spiritual.

Finisajul va avea loc în data de 16 octombrie 2018, fiind găzduit de către Muzeul de Artă din Piatra-Neamț. 

Evenimentul este organizat în cadrul proiectelor Asociației Culturale Arte.RO.

Curator: Cristina Petrariu 

Expoziția poate fi vizitată din data de 8 octombrie 2018, până la data de 17 octombrie 2018

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate