Acțiune de CARTARE a deșeurilor din Neamț cu aplicația „World Cleanup”

0

Într-o singură zi, curățăm întreaga planetă de deșeuri!

Cum anume?

În ziua de 15 septembrie 2018 oamenii de pe tot mapamondul se vor uni și vor participa la cea mai mare mișcare civică. Pentru a fi pregătiți pentru ziua cea mare, Asociația Sens Civic lansează duminică, 1 iulie, la ora 10, la Rubik Hub, în ștrand (Peste vale), o acțiune de CARTARE a deșeurilor, în care se vor putea identifica zonele pline de gunoaie ce urmează să fie curățate.

Ce este cartarea?
Procesul de identificare a mormanelor de deşeuri din arealele naturale şi transmiterea unor informaţii (coordonate geografice,
componenţă şi cantităţi) în baza de date a proiectului.

De ce este important să participi?
Se vor localiza mormanele și estima cantitatea de deșeuri pentru a stabili numărul de voluntari și cantitatea de materiale necesare. Te poți implica fie că vrei să fii voluntar în ziua evenimentului, fie că vrei să iei parte doar la această acțiune.
Duminică nu se vor strânge deșeurile, ci se vor raporta care sunt zonele cu probleme și se vor pune deșeurile pe hartă. Pentru aceasta se va folosi aplicația „World Cleanup”.

Se va utiliza aplicația World Cleanup pentru a face curățenie pe toată planeta, într-o singură zi. Până pe 31 august, toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat.

Aplicația fi descărcată din Google Play sau din App Store:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teeme.ldi

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/world-cleanup/id1237553057

Sau – și mai simplu – scanați codul QR

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate