Mulți liberali doresc suspendarea Președintelui și votarea legilor Justiției

0

Deși Orban, împreună cu alți câțiva lideri rătăciți, iese în public cu discursuri făcute parcă de Martorii lui Iehova, în realitate majoritatea liberalilor care au statut de ales local sau ocupă funcții își doresc ca președintele să fie suspendat și PSD să treacă odată toate legile Justiției.
Liberalii sunt de fapt sătui să fie hăituiți de instituții precum DNA.
Toată țara este blocată în primării și instituții, nimeni nu mai vrea să semneze aproape nimic de frica instituțiilor de forță sau a Curții de Conturi care interpretează cu exces de zel orice achiziție și orice investiție.
Zeci de aleși locali PNL au fost purtați pe la anchete sau tribunale, li s-au pus etichete de oameni corupți ca în final cauzele în care erau cercetați să nu fie trimise în judecată sau, și mai rău, să fie achitați.
Zeci, poate sute de aleși locali liberali sunt și acum în situația de a fi suspecți fără vină în dosare penale pornite pe delațiuni sau exces de zel, ceea ce face ca, în mod neoficial, PNL să susțină toate demersurile social democraților în privința legilor justiției și a codurilor penale și să accepte tacit chiar și suspendarea Președintelui, numai să se pună odată capăt abuzurilor.
Legile justiției și modificările codurilor penale sunt acțiuni care vor favoriza categoric politicieni infractori, dar de cealaltă parte vor diminua foarte mult numărul victimelor colaterale și al celor anchetați doar de dragul de a fi expuși oprobriului public.
Social democrații și liberalii corecți s-au săturat să fie hăituiți, plimbați pe la declarații, controlați cu exces de zel de Curtea de Conturi și hăituiți în presă doar pentru faptul că sunt colegi cu alți politicieni corupți.
Adevărul este că toată clasa politică vrea ca legile Justiției și codurile penale să treacă și să fie promulgate de președinte. Cei care sunt corupți își doresc acest lucru pentru ca să scape, iar cei care sunt corecți își doresc acest lucru pentru a se putea apuca de treabă și să mai facă și altceva în afară de a răspunde pentru toate delațiunile inventate, pentru toate controalele făcute cu exces de zel sau pentru părerile unor milițieni ajunși procurori.
Ceea ce vedem acum, politicieni care mimează opoziția, este un bâlci ieftin pentru a a nu pierde din simpatia electorală a oamenilor care se opun sincer și din convingere schimbărilor legilor Justiției și își doresc în mod real ca DNA și instituțiile de forță să terorizeze și să bage la pușcărie cât mai mulți politicieni, indiferent că există sau nu dovezi contra lor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate