Dana Ursache, primarul comunei Tașca, un exemplu de bune practici în administrația locală

1

Un interviu cu un primar care poate fi dat oricând ca exemplu în Neamț: doamna primar Dana Ursache, de la comuna Tașca.

Buna ziua. În celelalte comune primarii încă tund copacii și astupă gropile. Dumneavoastră faceți gropi noi și plantați. Am văzut o groapă chiar în fața primăriei, foarte mare. Ce se întâmplă?

Da, am început lucrările la blocul ANL. Predarea amplasamentului a fost în decembrie anul trecut dar, zic eu, și chiar indicat să spun lucrul acesta, din cauza colaborării, nu cea mai bună, cu E-on, a trebuit să facem o deviere a unui cablu care s-a ridicat (n.r. cheltuielile) din cauza cerințelor, proiecte, studiu de soluții, avize, la aproximativ 310 milioane și din ianuarie și până acum ne-am chinuit să facem lucrul acesta. Am reușit în cele din urmă, s-a făcut devierea cablului, au început lucrările pentru fundație și ieri au fost racordări de la Apa Serv pentru organizarea de șantier.

Când estimați că va fi gata blocul?

Dacă am respecta graficul întocmai, ar trebui la sfârșitul anului să fie ridicat. Asta nu înseamnă că e finalizat pentru că interioarele și lucrările de alimentare cu utilități mai durează, dar eu zic că va fi ridicat până la sfârșitul anului.

Ce alte proiecte mai aveți în derulare?

Avem în derulare patru licitații: extindere grădiniță, extindere dispensar și două poduri, cu limita maximă de depunere a ofertelor 24 mai, 30 mai și 6 iunie.

Adică aveți deja banii în cont?

Cele patru investiții sunt prin PNDL, am fost anunțaț de la PNDL că trebuie să ne prezentăm să semnăm contractul și pentru canalizare. Am depus la AFIR și este în evaluare proiectul pentru Centrul multifuncțional pentru îngrijire la domiciliu pentru bătrâni și consiliere copii ai căror părinți sunt plecați în străinătate, asta prin GAL Ceahlău – 200 de mii de euro.

Ce mai avem în derulare? ,,Înființare rețea de apă uzată în comuna Tașca, județul Neamț”, pe tronsonul cuprins pe străzile: DN 12C, Strada Progresului, strada Dreptății, strada Ștefan cel Mare, valoare totală investiție: 5.203.098 lei, “Reabilitare, extindere, modernizare și dotare grădiniță Tașca, comuna Tașca, județul Neamț”, valoare totală investiție: 858.629 lei, „Extindere, modernizare și dotare dispensar în comuna Tașca, județul Neamț”, valoare totală investiție: 1.174.816 lei, Construire pod peste pârâul Hamzoaia comuna Tașca, județul Neamț”, valoare totală investiție: 604.849 lei „Construire pod peste pârâul Neagra, comuna Tașca, județul Neamț”, valoare totală investiție: 604.849 lei, Construire Bloc Ct+P+3E+M – un tronson 24 Locuințe pentru tineri destinate închirierii, str. Lt. Vasile Mitru, în satul Tașca, comuna Tașca, județul Neamț,„Schimbare destinație extindere cămin cultural, parțial construit în Centru comunitar multifuncțional P+1 din comuna Tașca, județul Neamț pe teritoriul Microregiunii Gal Ceahlău”, valoare totală investiție: 1.087.552 lei.

În momentul de față sunt lucrăm la amenajare spații verzi de-a lungul drumului național, continuăm ceea ce am început anul trecut în toamnă, defrișare a tot ce înseamnă vegetație care nu dă tocmai un aspect plăcut, aș vrea să cred că se cunoaște lucrul ăsta. După cum ați văzut am amplasat 11 stații noi de autobuz, urmează să amenajăm scena din parcul Sfânta Maria unde se organizează evenimentele, avem activitate de 1 iunie pentru copii organizată de Asociația Pro Destine care își desfășoară activitatea la Ludotecă și suntem gazde la festivalul național pentru copii de 1 iunie, ”Copiii, florile inimii” . Înainte de 1 iunie avem pe data de 17, la monument, activitatea închinată eroilor, pentru care am obținut un proiect de 5000 de lei.

Cum ați reușit în doi ani de mandat să faceți mai mult decât s-a făcut în ultimii 10?

Încă nu se cunoaște, de abia am început. Cum am reușit? Facem treabă, nu facem minuni. Sunt foarte mulțumită de cum colectivul primăriei a pornit la drum. Dacă spun că sunt mulțumită, asta chiar e de specificat, faptul că am început recuperarea debitelor rămase restanțe din urmă, oamenii sunt un pic speriați și nemulțumiți că au început să primească somații de plată dar ritmul de încasare este, ca și procent, cum nu a fost niciodată după revoluție.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Mihaela spune

    Super! Succes și la cat mai multe realizări!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate