Asociația Umanitară „Născută Înger” din Piatra-Neamț – Scrisoare de mulțumire

0

Asistența socială în România este un ansamblu de instituții, programe, măsuri, servicii specializate de protejare a persoanelor, grupurilor, comunităților, cu probleme speciale, aflate temporar în dificultate, care din cauza unor motive de natură economică, socio-medicală, culturală sau psihologică nu au posibilitatea de a realiza prin mijloace și eforturi proprii un mod normal, decent de viață.

Din păcate, unele cazuri rămân la stadiul de concept pe hârtie. Asistența socială, înainte de toate, trebuie să fie empatică la nevoile celor aflați în dificultate. Așa reușim să descurajăm abandonul școlar, infracționalitatea, discriminarea, abuzul de orice formă asupra persoanei.

Unul dintre cele mai importante concepte în cadrul asistenței sociale este incluziunea socială, construirea unei piețe a muncii inclusive, calificarea în meserii care sunt căutate și aproape inexistente, asigurarea unei locuințe decente pentru toți, eliminarea discriminărilor celor cu dizabilități, a minorităților etnice. Nevoia socială este preluată de către instituții abilitate ale statului, de ong-uri care în funcție de nevoile și veniturile fiecăruia încearcă să asigure un necesar traiului.

Asociația Născută Înger Piatra-Neamț are ca beneficiari: copiii și familia, persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane fără adăpost, persoane abuzate, persoane dependente de consumul de droguri, alcool sau alte substanțe toxice, bolnavi cronici și persoane care suferă de boli incurabile.

Facem tot posibilul să reușim să-i includem în societate, într-un mediu școlar, de formare profesională, de a-i ajuta în diverse probleme pe care le au. Munca depusă este colosală, mulți dintre ei vin cu traume imense din mediile în care au stat, vin cu frica de-a nu fi marginalizați, ironizați. De aceea, cea mai importantă cale de a-i ajuta este comunicarea, empatia cu fiecare persoană în parte care solicită ajutorul.

Să lăsăm judecățile, prejudecățile și să reușim să-i ascultăm, să se simtă în siguranță și motivați de-a ieși din impasul în care se află.

Țin să mulțumesc pentru sprijinul acordat Primăriei Piatra-Neamț, Bodesti, Dochia, Roman, DAS Piatra-Neamț, DAS Roman, Ziar Piatra-Neamț, Mihaela Iosub, Robert Iosub, Vremea Noua Bârlad, Vaslui, Cezarina Mironică, Roman TV, cetățenilor cărora le pasă și ne sprijină prin diverse donații activitățile.

Mulțumesc echipei de medici voluntari din Iași pentru sprijinul acordat fiecărui caz prezentat, doctor profesor Burlea Marin, doctor profesor Iordache Constantin, profesor doctor Costin Dănuț, doctori Dobrin Nicolae, Ghet Alina, Sava Valentin, Tamas Camelia, Dragos Munteanu, Cavaleriu Bogdan, Sarbu Bogdan, Paloma Manea, Gabriela Stoleriu, Ciupilan Irina, Costan Victor, Balut Cristina. Medici din Piatra-Neamț: doamna doctor Botez Margareta, Melesteanu Mihaela, Ionescu Margareta, Luchian Iuliana, Berea Grigore, Sava Cristinel. Medici din Bârlad: doctor Andronachi Mihail, Vasiliu Vasile cărora le mulțumesc infinit pentru colaboare și ajutor.

Mulțumesc și Asociației Culiță Tărâță Piatra-Neamț, doamnei Ruxandra Laiu, domnului Mihai Tărâță, oameni cărora le pasă și care au venit în sprijinul Asociației Născută Înger pentru rezolvarea multor cazuri socio-medicale. Au sprijinit și ajutat familii aflate în dificultate în repetate randuri.

Mulțumesc colaboratoarei mele, dragei prietene și comoderatoarei emisiunii ,,Cazuri si Necazuri” marca Roman TV, Monica Sofron, președinte al Asociației Umanitare Codrin Piatra Neamț. Fiecare caz preluat îl sprijinim în multe dăți împreuna, avem proiecte comune și oferim ajutor celor aflați în dificultate. Mulțumesc colegilor de la Roman TV, Alexandra Predescu – Manea, Andreea Ungureanu, Dana Antoniu, Dragoș Chițimuș.

Mulțumesc celor care mă sprijină constant cu donațiile dumnealor, mulțumesc bunului Dumnezeu, mulțumesc familiei mele, îngerilor, voluntarilor îngerilor și tuturor celor care ne sunteți alături în aceste misiuni îndeplinite.

Mulțumesc voluntarilor neobosiți ai Asociației Născuta Înger, oameni plini de dăruire și iubire.

A consemnat Carmen Suciu

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849.

Pentru donații în lei:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate