Cum s-a deszăpezit la Piatra-Neamț

2

În urma unui sondaj realizat de publicația noastră, aproximativ 50% dintre cei care au răspuns s-au declarat nemulțumiți de cum s-a efectuat deszăpezirea pe străzile din municipiul Piatra-Neamț. Un procent foarte bun, dacă e să ne uităm la numărul utilajelor care au fost pe șosele, număr de utilaje care nu acoperă real nici un sfert din necesarul pentru a ține șoselele din Piatra-Neamț curate când afara ninge serios.

Oricum, spre deosebire de alte orașe din jur, Piatra-Neamț a fost deszăpezit bine. Atât de bine încât nici măcar cei care au o pasiune din a se lua de Publiserv sau primărie nu au reușit în această iarnă să facă nici măcar o poză cu vreo mașină mare rămasă blocată pe vreo pantă de la intrarea sau ieșirea din oraș sau alte astfel de blocaje rutiere. S-a circulat în condiții de iarnă, dar nu a fost nimic blocat.

Atât timp cât nicio stradă nu a fost blocată, nicio mașină mare nu a rămas patinând pe loc pe nicăieri prin Piatra-Neamț, nicio mașina de pompieri sau salvare nu a ajuns undeva din cauza zăpezii și nici nu prea au fost celebrele tamponări în intersecții, putem spune că e primul an în care nimeni în afară de cârcotași nu a avut probleme reale din cauza zăpezii.

Desigur ca deszăpezirea a fost departe de ce se făcea pe vremea lui Ceaușescu când toți, de la mic la mare, puneau mâna pe lopată, nu ca acum când toți împingem zăpada cu mouse-ul. Cum așteaptă unii prin crâșmele din comunele inundate să vină cineva să le scoată apa din curți, așa așteptăm și noi să vină careva să ne curețe zăpada de la ieșirea din bloc.

Concluzia este una singură. Nimeni nu a rămas blocat din cauza zăpezii la Piatra-Neamț, iar cei care au avut mașinile echipate de iarnă chiar nu avut nicio problemă deosebită în a circula.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. PIETREAN spune

    TROTUARELE SUNT PLINE DE ZAPADA, MASINILE SE PLIMBAU PT. DESZAPEZIT SI ARUNCAI NISIP PE SOSEA CAND NU NINSESE, BATAEI DE JOC PE BANII NOSTRI !

    1. cetăţean 'pietrean' spune

      Data viitoare revin-o cu argumente valabile susţinute de exemple bine descrise( o poză nu strică ).

      Prin comentariul tău ţi-ai demonstrat ignoranţa faţă de una dintre singurele instituţii care la momentul actual funcţionează corect în comparaţie cu trecutul.

      O zi bună!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate