O întrebare bună la o conferință de presă nu poate fi decât servită… cred unii

0

Ne amuzăm copios când vedem cum mergem la câte o conferință de presă, punem o întrebare și unii colegi își fac materiale de presă cu întrebările noastre, ceea ce înseamnă că până și ei își dau seama că întrebările noastre sunt mai interesante decât întrebările sau subiectele lor. Desigur că, neștiind cum să se cațăre pe subiectul lansat de noi, vin cu tot felul de explicații întârziate prin care se scuză că punem întrebări aranjate. Creierul lor nu poate concepe că cineva poate ridica la o conferință de presă o problemă mai interesantă decât toată conferința și ar putea face acest lucru pe alte criterii decât cele financiare.

Desigur că avem inteligența necesară să nu facem asemenea combinații cu politicienii, să le punem întrebări plătite ca să fim după aceea la mâna lor. Nu e o problemă foarte mare nici că cineva nu e în stare să facă presă decât cu subiectele altora, căci dacă punem întrebări la o conferință de presă nu vrem să luăm răspunsurile acasă, ci să ajungă la cetățeni.

Mergând pe logica celor care lansează astfel de suspiciuni, dacă ei ar avea dreptate atunci ar însemna că suntem cei mai buni în sensul în care chiar și ei sunt victime amplificând o întrebare servită a cărui mesaj, bun sau rău, interpretat sau brut, este amplificat prin critici făcute de victimele care intră într-un astfel de joc de manipulare crezând că au descoperit manipularea, dar de fapt amplificând mesajul și născând dezbatere pe marginea lui, toată lumea devine interesată să vadă materialul brut ca să înțeleagă de la ce a plecat scandalul.

Deci, oricum ar întoarce această stare de fapt unii, pentru noi e de bine când apar astfel de dezbateri pe întrebările noastre:
– dacă noi suntem corecți, e penibil că ei folosesc subiectele deschise de noi recunoscând astfel că sunt mai bune decât ale lor.
– dacă noi punem întrebări servite sunt și mai penibili pentru că mușcă momeala și amplifică subiectul.

I.R.

PS: Acest articol este o reacție la dezbaterile apărute pe marginea ultimei conferințe de presă a PNL unde noi am adresat o întrebare pe care o adresăm la fiecare conferință a liberalilor și anume care mai e relația dintre organizația locală și cea județeană.
Ce ar trebui să înțeleagă liberalii pietreni din aceste dezbateri iscate pe tema întrebării noastre ?
1. Cultul ”Martorii lui Cozmanciuc” este în fierbere, ca și cum ar intra sau ar ieși din post negru.
2. Conferința de presă a PNL Piatra-Neamț a fost atât de lipsită de mesaj și substanță încât până și „pufulete” a crezut că liberalii au vorbit mult fără să spună nimic, doar ca să ajungă la întrebarea pusă de publicația noastră.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate