Zeci de insecte colorate animă zona Bâtca Doamnei

0

Odată cu venirea verii, în zona Bâtca Doamnei, în vecinătatea pădurii, au apărut foarte multe insecte din genul Amata, un tip de molie-tigru. Molia este o insectă apropiată fluturelui, amândouă făcând parte din ordinul Lepidoptera.

Aceste molii sunt, surprinzător, extrem de active ziua și se hrănesc cu nectar, preferând rariştile de pădure, locurile uscate, liziera pădurilor, zonele cu tufărişuri, marginea drumurilor forestiere, pantele stâncoase însorite.

În perioada mai-august, aceste insecte deosebite pot fi admirate pe drumul care duce spre Bâtca Doamnei, fiind frecvent întâlnite în zona de după baraj. Sunt cu zecile! Le puteți vedea stând pe sol sau pe frunze, iar dacă sunt în aer le puteți recunoaște după zborul lent şi stângaci.

Mai multe detalii științifice aici.


Din păcate, nefiind obișnuite cu interacțiunea umană, de multe ori stau chiar pe stradă, multe dintre ele ajungând sub roțile mașinilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate