Se droghează în mijlocul străzii, în mijlocul orașului, în mijlocul zilei

8

Mai mulți copii sau, ca să fim mai corecți, mai multe erori ale ”profesioniștilor” care se ocupă cu asistența socială unde merge, ATENȚIE, mai mult de 50% din bugetul județului Neamț, se droghează cu aurolac, prenadez sau alte substanțe inhalante care au efecte halucinogene, în mijlocul orașului, ba mai mult în mijlocul străzii.
Acești copii nu sunt cazuri izolate, ci sunt un fenomen de care nu se ocupă nimeni decât în mod formal. Poliția îi adună, îi duce la cei care se ocupă de asistența socială, dar a doua zi sau de multe ori la câteva ore ei sunt din nou pe stradă.

Uitați-vă bine la acești copii, ca să știți de cine să vă feriți, deoarece neadunați de pe străzi au șanse mari să devină infractori și să vă dea în cap și ne referim acum la cei care nu sunt deja tâlhari la drumul mare.

Toți cei care spun că nu se poate face nimic pentru sau cu acești copii nu sunt decât niște ignoranți. Nici măcar nu e vorba de acești copii, ci de funcționarea noastră ca societate. Dacă facem ceva, facem în primul rând pentru noi, pentru copiii, părinții sau bunicii noștri care riscă traumatisme foarte grave atunci când sunt tâlhăriți de acești copii pentru care sistemul nu găsește soluții. De noi si de viața noastră este vorba. De efectele care se produc pentru nerezolvarea cauzei la timp.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
  1. Emilia Atudosiei spune

    Dar de ei,de oameni,nu-i păcat,numai de oraș?

    1. Ioana Scurtu spune

      Stimata doamna,daca va referiti la cei care sunt prezentati in acest articol,tin sa va spun ca este fix alegerea lor ce fac cu vietile lor.Daca va referiti la oamenii care locuiesc in Piatra-Neamt,atunci da,imi pare rau ca sunt nevoiti sa se loveasca sau sa fie agresati de astfel de oameni.Si sa nu incepeti sa imi ziceti cum le plangeti de mila oamenilor strazii…majoritatea,nu ar misca nici macar un pai ca vietile lor sa se schimbe.Sa le dea statul,ar fi excelent.Culmea e ca acest „stat”,este sustinut din banii oamenilor care la 6 dimineata sunt deja pe drumul spre munca.In timp ce acesti…oameni,care apar prezentati aici,nu contribuie si sunt ferm convinsa ca nu vor contribui cu absolut nimic la acest „stat”.Este o ecuatie destul de simpla. 🙂

  2. mișu spune

    nu e o problema a acestor copii sau a societatii in sine sau nici macar a substantei, e o problema care in alte tari se rezolva usor cu asistenta si reglementari stricte ale substantelor, deoarece e o problema a dependentei si felului in care se produce aceasta, dar la noi problema este ca dependenta este vazuta ca o infractiune(imposibil de tratat) nu ca o afectiune medicala ce poate fi tratata ca orice alta boala.

  3. Oana spune

    Dacă ar face ceva dar cine ăstia care ne conduc îș mai drogați decât copii ăstia nu fac nimic promit și atit am dat lu Chitic pont de unde se procura etnobotanice și ce au facutrecut ceva nimic mai bine ne drogat toți sa fim uniti

  4. Ioana Scurtu spune

    Pacat…e pacat ca un oras atat de mic si frumos,incepe sa se transforme intr-o enorma Gara de Nord…

  5. Aiurica spune

    E deprimat ca n-a luat bacalaureatul.Sau doctoratul…

  6. Denisa spune

    Si nu numai. In multe zone din Darmanesti si Maratei nici nu mai putem intra in blocuri din cauza lor, sau cel putin de frica lor. Nu mai spun si de ceea ce lasa in urma. Poate se sesizeaza totusi si altcineva in afara de asistenta sociala.

    1. Adrian spune

      Nu au ceva face cat timp sunt sub efectul drogurilor,credeti-ma.Sunt ametiti complet.
      Cea mai buna solutie pe cand ii mai gasiti in blocuri este sa tipati la ei pentru a se speria sau sa ii amenintati cu politia/bataia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate