Deputaţii au votat azi creşterea cu 20% a salariilor mai multor categorii bugetare

2

Astăzi, deputații au votat Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, adoptat de Senat pe 21.02.2017.

Conform proiectului, începând cu luna iunie 2017 se majorează cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază aflate în plată pentru personalul din cadrul oficiilor teritoriale pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi cooperaţie, personalul din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, agenţiilor judeţene pentru protecţia mediului şi gărzilor naţionale de mediu şi Administraţiei rezervaţiei biosferei Delta Dunării, personalul din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, comisariatelor regionale şi judeţene pentru protecţia consumatorului.

De asemenea, începând cu luna iunie 2017 personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, numai medicii militari din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, indiferent de funcţia pe care este sunt încadraţi, pot opta în locul soldei de funcţie sau salariului de funcţie, gradaţiilor şi soldei salariului de comandă după caz, pentru salariu de bază stabilit pentru o funcţie echivalentă potrivit prevederilor din familia ocupaţională Sănătate, la care se adaugă solda de grad, salariul gradului profesional deţinut.

Ajutorul la trecerea în rezervă sau în retargere, ori la încetarea raporturilor de serviciu, pensia şi alte drepturi specifice se stabilesc în raport cu soldele, salariile lunare brute cuvenite în calitate de personal militar, poliţist, funcţionar public cu statut special din stemul adrminitraţiei penitenciarelor corespunzătoare funcţiilor încadrate potrivit legii.

Începând  cu data de 1 iulie 2017, valoarea punctului de pensie se majorează cu 9% şi este de 1.000 lei.

În tot cursul anului calendaristic,  studenţii  înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate,  beneficiază  de  gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse şi protecţie socială a studenţilor este de 201 lei/lună/pe perioada derulării activităţilor didactice/student de la învăţământul  cu frecvenţă, fără taxă de studii.

Proiectul de lege a fost adoptat în plen cu 232 de voturi „pentru”, 21 „împotrivă” şi o abţinere.

Raportul comun asupra proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, trimis Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci şi Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, în procedură de urgenţă: Raport.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Cristi spune

    Pentru cei care au grijă de Parcurile Naționale când? Saracii rangeri vai de viața lor

  2. Lorena Elena spune

    Dar Alocațiile copiilor cand se mai măresc pentru ei nu se găsesc bani numai pentru bugetari

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate