PREMIERĂ: Salvatorul montan Pascu Ionuț și câinele Erik s-au alăturat familiei Salvamont Neamț

2

De astăzi echipa Salvamont Neamț are colegi noi. După susținerea mai multor examene și probe de anduranță pe care le-au trecut cu brio, salvatorul montan Pascu Ionuț și câinele Erik s-au alăturat familiei Salvamont Neamț. Să le urăm „Bine ați venit!” și mult succes în activitatea de salvare.

Erik este unul din cei mai valoroși câini de salvare din România, mascul din rasa Malinois, în vârstă de 5 ani. Este polivalent, având brevet de salvare din avalanșă, obținut după doi ani de pregătiri intense, dar și specializare pentru căutare și salvare persoane rătăcite și/sau dispăruți accidentați.

În cazul unei căutări într-o zonă unde s-a produs o avalanșă cu victime un câine de salvare bine antrenat poate suplini activitatea a peste 10 salvatori montani, iar șansele de supraviețuire a victimei aflate în viață cresc exponential. În cazul căutărilor unor persoane rătăcite și accidentate, mai ales când acestea nu pot comunica din cauza traumatismelor sau a epuizării avansate, în teren greu accesibil, noaptea sau pe viscol, folosirea câinilor de salvare utilizați pe scară largă în toată lumea a avut rezultate extraordinare. Unități canine specializate pentru operațiuni de salvare în zona montană funcționează la Serviciile Salvamont din Argeș, Gorj, Bacău, Caraș, Mureș, Harghita și de astăzi și în Neamț.


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. eu spune

    o frumusete de catel.mult noroc in activitatea pe care o desfasoara

  2. Emanoil Bengescu spune

    Poate ajuta la gasirea celui care pune cuie pe drumuri…ar fi prea usor …il gaseste in sediul Salvamont

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate