Locatarii din Văleni 2, controlați de Poliția Locală, Locativserv și Direcția de Asistență Socială

0

În cursul dimineții de joi, 13 octombrie, echipaje ale Poliției Locale și reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Piatra-Neamț și Locativserv au făcut descinderi în cartierul Văleni 2. Controalele efectuate au avut în vedere verificarea contractelor de închiriere și dacă numărul real al persoanelor care locuiesc efectiv în spațiile primăriei corespunde cu cel din hârtii. În acest sens s-a impus necesitatea efectuării de verificări privind identitatea persoanelor care locuiesc în aceste containere, existenţa contractelor de închiriere şi iniţierea de demersuri pentru intrarea lor în legalitate.

De asemenea, s-a avut în vedere și constatarea stării locuințelor, mai ales că la începutul acestei săptămâni a avut loc o întâlnire a reprezentanților Instituției Prefectului cu preşedintele Consiliului judeţean, Ionel Arsene, primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Paul Costel Tablan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar, Viorel Stan, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Piatra-Neamţ, Ana Berea, directorul executiv al Poliţiei Locale Piatra Neamţ, Eugen Pancu şi un reprezentant de la Locativserv Piatra Neamţ pentru a fi discutate problemele identificate la faţa locului de către consilierul pentru problemele romilor.

Cea mai urgentă problemă de rezolvat pentru perioada imediat următoare constă în asigurarea încălzirii containerelor în care locuiesc foarte mulți copii din familii fără venituri.

”În cadrul acestei actiuni s-a constatat ca din totalul celor 24 de module tip container sunt ocupate cu forme legale un numar de 15 module, din care 4 sunt bransate la reteaua de energie electrica pe baza de contract cu furnizorul,  celelalte  9 module fiind neocupate. De asemenea, s-a constatat ca 3 containere au numeroase dotari lipsa, fiind distruse sau demontate usile si ferestrele, iar grupul social (inclusiv dusuri, spalatoare, W.C- uri) sunt degradate si nefunctionale. Pe baza acestor constatari se vor lua masurile ce se impun.”, a declarat Eugen Pancu, șeful Poliției Locale.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate