Trecerea pentru pietoni supraînălțată de la Carpați, motiv de gâlceavă

14

În Dărmănești s-a făcut o trecere pentru pietoni experimentală, supraînălțată. Desigur că lucrarea a fost un rateu deoarece băieții de la PMP au năvălit să trecere-pietoni-piatra-neamși-o asume iar cei de la PNL, care veniseră cu ideea, au luat o atitudine de genul ”dacă tot v-o asumați voi ia să vă vedem cum o terminați”. Și uite așa, acel dâmb a fost loc de pelerinaj pentru poze și atât. Nimeni nu a mai optimizat ideea, nimeni nu a măsurat impactul, nimeni nu a mai căutat deficiențele și inevitabil au ieșit la iveală viciile ascunse: înălțimea nefericită, presemnalizarea insuficientă, lipsa scurgerii, etc.
Acum, fiecare în funcție de afinități, dau la gioale ori consilierului PNL Romel Bîrjoveanu pe motiv că fost ideea lui, ori viceprimarului Bogdan Gavrilescu care s-a pozat și lăudat cu opera rutieră.
Din punctul nostru de vedere, toți cei din comisia rutieră suportă critici dar totuși să nu fim ipocriți, de la bun început s-a spus că este o trecere pentru pietoni supraînălțată experimentală, iar cine înțelege sensul cuvântului experimental înțelege că e un fel de test ca să se observe eventualele probleme ce apar, ca la viitoarea trecere supraînălțată ele să nu mai existe.
Deci, fără ipocrizie, Romel, Gavrilescu, Chitic, sau care mai face ceva, sunt de apreciat că totuși încearcă să facă ceva. Mai bine, mai rău și după aia mai bine, mai din interes electoral, mai din foame de imagine, mai din grija pentru oameni, important e că se face ceva.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
14 Comentarii
  1. Cornel spune

    care e problema? ideea e foarte buna, si ce daca se strange apa, pe cine deranjeaza?

  2. Subsemnatu' spune

    Exista autorizatie de construire? Daca nu, cocoasa este ilegala. Mai exista cocoase atat de mari pe undeva? Cred ca nu – si daca are cineva informatii, sa le difuzeze. Exista pe undeva treceri de pietoni pe cocoase? Cred ca nu – si daca are cineva informatii, sa le difuzeze. Efectul de calmare ar trebui sa se manifeste inainte de trecerea de pietoni si in asa fel incat sa existe spatiu de franare. Din pdv-ul meu se repeta, in mai rau, cazul cocoaselor din cart 1 Mai. Preventia este zero pt ca efectul de calmare se manifesta doar la cei care stiu deja ca exista cocoasa si ca acolo este o scoala.

    1. Subsemnatu' spune

      Si ar trebui sa existe si documentatie de executie avizata de verificator atestat MLPLT. Exista? ISC-ul ce parere are?

    2. Yo spune

      Cocoașe la fel de mari sunt peste tot în UK, unde este necesară reducerea vitezei, ( în apropierea școlilor, pe străduțele din zonele rezidențiale chiar pe străzile în care aparent nu ar exista nevoia pentru a aceste dâmburi) ele există pentru al forță pe șofer să reducă viteza in acea zonă.

      Zilnic trec peste una situată identic cu cea din foto în relație cu o școală.
      Nici asta de aici nu are prevăzută o drenare a apei, dar poate din cauză că apa este drenată în altă zonă

  3. Privitor spune

    Cine a venit cu ideea cu cocoasele, precum si cu suprainaltata sigur are atelier de reparatii auto si nu avea clienti, acum ca a ajuns sa administreze orasul sigur are si firme de cocoase si suprainaltate, de ideologii ce impusca dintr-un foc mai multe vrabii, si expermenteaza la greu pe banii si nervii altora toate tampeniile (posibile si imposibile) s-a umplut tara devenita capitalista, ca se vede dezastru, tuturor somnogramelor pe bani multi, nu-i destul, curand se va simti de catre noi toti, doar sa treaca alegerile.

  4. Iftimia Silviu spune

    Eu cred, ca nu este corect sa criticam atunci cand „ei” nu sunt din gasca noastra, iar cand ciugulim cate ceva atunci totul este perfect !!
    Sa ma explic? Poftim, acelasi IR scria acum vreun an in urma:
    ” După ce a terminat tot ce avea de făcut la drumurile din Piatra Neamț, municipalitatea a decis să le doteze și cu cocoașe, denumite oficial calmatoare, dar care au de fapt efect de ”enervatoare”. Dincolo de nervii creați, în special șoferilor care circulă foarte mult în oraș, și dincolo de uzura produsă la nivelul suspensiilor mașinilor.
    În principiu, nu montarea acestor calmatoare e problema, ci modul în care se prioritizează lucrările rutiere și cel în care se investesc banii publici.” si articolul continua cu blamarea acestor cretinatati rutiere http://www.ziarpiatraneamt.ro/si-avem-cocoase-pe-strazi
    Si nu e doar unul sunt o serie de de vreo 6 episoade in care atunci eram nemultumiti, ex. http://www.ziarpiatraneamt.ro/cerem-municipalitatii-demontarea-cocoaselor-de-pe-b-dul-dascalescu

    Acum cand altele sunt interesele, venim, umflam pieptul si spunem: „Deci, fără ipocrizie, Romel, Gavrilescu, Chitic, sau care mai face ceva, sunt de apreciat că totuși încearcă să facă ceva. Mai bine, mai rău și după aia mai bine, mai din interes electoral, mai din foame de imagine, mai din grija pentru oameni, important e că se face ceva.”

    Cred ca ar fi corect sa ne hotaram daca stam cu fata sau cu spatele dupa cum bate vantul. Ori e alba ori e neagra, nu o facem gri ca acuma-s din gasca mea. Putina echidistanta se poate?

    ADMIN: Cocoașele de pe B-dul Dascalescu nu foloseau la reducerea vitezei in dreptul unei scoli cu sute de copii… hai sa nu fim ipocriti 🙂 Ș

  5. Ioan Stelica spune

    da e de norma europeana numai daca ar face niste canalizari langa sa curga si apa ar fi minunat sau sa puna niste oameni care stiu intradevar sa toarne asfalt dar din pacate astia oameni avem noi

  6. florin spune

    experimentam, experimantam…. pana ne iese! pe banii cui? nu era mai bine sa se ia in calcul faptul ca suprainaltarea e o bariera in calea apei?

  7. nae spune

    E foarte buna dar pentru vitezomani normal ca nu e .

  8. FLORIN spune

    E foarte buna.

    Trebuie facute in tot orasul.

    Astfel de treceri sunt in toata tara.

    Nu este o inventie locala.

    Sigur,a fost pusa prost si apa nu are unde sa se scurga.

    Numai niste cocalari pot comenta negativ.

    Aceste treceri LOR li se adreseaza:cocalarilor si manelistilor penibili care care ne agreseaza zi de zi cu raliuri si zgomote asurzitoare.

    Acesti analfabeti si indolenti de asa zisi cetateni ai orasului Piatra Neamt trebuie educati fortat.

    Din cauza acestor gunoaie umane orasul este praf si pulbere la civilizatie,curatenie si simt civic.

    1. nae spune

      Ai perfecta dreptate , din pacate suntem din ce in ce mai putini care gandim asa .

  9. Anonim spune

    Experimentala pe cheltuiala soferilor ! O bataie de joc. Trebuiau puse cocoasele inapoi cum au fost si era mult mai bine !

  10. Ana Maria Nicu Balan spune

    Daca tt vb de balti…aproape langa toate trecerile de pietoni este cate un lac,la cea de la Galeria Mall este jale!Am ajuns murata la servici!

  11. Iulian Dochita spune

    Caracal de Piatra Neamț…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate