FEPAIUS, ASTRICO Nord EST și RIFIL Săvinești – întâlnire a mediului de afaceri din sectorul industriei ușoare

0

Federatia Patronatelor din Industria Textile, Confectii, Pielarie (FEPAIUS) a organizat  in colaborare cu RIFIL Savinesti si clusterul ASTRICO Nord EST, in data de 23 iunie 2015, in Piatra Neamt,  o intalnire a mediului de afaceri din sectorul industriei usoare, din seria  evenimentelor desfasurate anul acesta la Braila si Focsani.

La aceasta intalnire au participat reprezentanti a peste 40 de producatori  si exportatori din tara.

Principala tema de discutie a fost directionata catre identificarea de strategii si instrumente, in vederea  imbunatatirii imaginii  intregului sector textile-confectii-pielarie.

In pofida faptului ca industria textila in anul 2015 s-a situat in top-ul exportatorilor  (cu o contributie de aprox. 6 mld euro), fiind si unul dintre principalii angajatori ai Romaniei (aproximativ 250.000 angajati), participantii la dezbatere au admis in unanimitate ca deficitul de imagine impune luarea de masuri imediate care sa schimbe perceptia consumatorului dar si aprecierea din partea autoritatilor.

Daca pentru firmele care produc pentru piata interna, brandul este cartea de vizita, pentru exportatori, brandul il reprezinta tehnologia si inalta specializare a inginerilor si tehnicienilor, astfel incat nevoia de promovare este aceeasi.

Presedintele Fepaius, Mihai Pasculescu, a reiterat nevoia infiintarii contractului colectiv de munca la nivel de ramura, prezentand si necesitatea dezvoltarii invatamantului dual.

Intalnirea s-a bucurat de prezenta  unui specialist in comunicare, in persoana  dl. Dan Carbunaru – CEO Calea Europeana, care a prezentat  solutii viabile la nevoia de imbunatatire a imaginii sectorului.

 A fost sustinuta ideea de asociere de catre dl. Serban Stratila, Presedinte ASTRICO, subliniind necesitatea acesteia pentru obtinerea de rezultate notabile   in fata noilor provocari.

Intalnirea s-a incheiat cu vizita centrului de perfectionare a personalului si a departamentului de mostrare al Astrico Nord EST, dar si a fabricii de productie de fire – RIFIL.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate