Tentativă de răscoală în PSD – Neamț ?

1

Deși nimeni nu suflă o vorbă și toată lumea zice că toate lucrurile sunt în regulă, PSD România este pe punctul de a se fractura, reforma, consolida sau ce cuvânt or mai găsi PSD-iștii dragnea-pontapentru disensiunile actuale dintre Dragnea și Ponta.
La nivel local, în Neamț, se încearcă chiar în aceste momente consolidarea unei aripi politice pro-Ponta. Deși această operațiune care se vrea secretă e cea mai mare inepție posibilă întrucât liderul actual al PSD Neamț, Ionel Arsene are situația sub control și are o relație foarte bună cu Liviu Dragnea, unii încearcă totuși marea cu degetul. Crearea aripii Ponta la Neamț se vrea o acțiune de tip sovietic prin care unii PSD-iști sunt abordați de interpuși care încearcă să le inducă ideea că e mai bine cu Ponta, deoarece Dragnea dispare și odată cu el și Arsene, iar ei vor rămâne ai nimănui. Această mobilizare securistică în vederea întoarcerii armelor de către PSD-iștii nemțeni este și va rămâne, deocamdată, doar o joacă penibilă a unor prăduitori trecuți de prima tinerețe care încă mai cred că delațiunea, manifestul și intimidarea pot schimba ceva în 2016. Mai mult de atât, toate acțiunile de o scârboșenie securistică întreprinse în vederea creării aripii Ponta care să întoarcă armele la un semnal au fost sortite eșecului, securiștii pontiști primind numai refuzuri.
Singura variantă prin care prăduitorii din PSD Neamț și prietenii lor ar mai putea prelua frâiele la Neamț ar fi sacrificarea partidului prin aranjarea câtorva voturi contra în vederea pierderii majorității în Consiliul Județean și consiliul local Piatra-Neamț, ceea ce ar pune într-o situație total dificilă pe actualul lider Ionel Arsene. Și această variantă este puțin probabilă, deoarece niciun ales local normal la cap nu și-ar faulta propriul partid pentru niște promisiuni fără susținere. Totuși rămâne varianta în care cei care vor să preia județul să și investească ceva sume de bani la care unii consilieri locali sau județeni ai PSD nu ar putea rezista sau poate ceva șantaje… Cine știe?
Cert este că, deși aparent nu pare a fi un pericol, acțiunea pontiștilor nemțeni este un nou examen pe care va trebui sa îl treacă actualul lider al PSD Neamț, Ionel Arsene, pentru că dupa aceea va avea el timp să își facă curățenie în propria ogradă…

Iosub Robert

PS: Din seria fiecare prăduitor pe limba lui piere,  unul dintre primarii actuali ai PSD susține ca are o înregistrare cu cel care incerca să il convingă sa intoarcă armele contra lui Ionel Arsene și că o va face publică la un moment dat.
Totuși sa nu trecem cu vederea ca PSD atât la nivel național cât și local este singurul partid care și-a mazilit singur, din interior toți liderii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. terente revine! spune

    totusi sunt si psd-isti cu functie la filiala neamt care se dau mari combinatori si pot orcand sa rupa echilibru.ce ati zice daca ionica fara frica ar face jocul si ar fi ales presedintele cj.neamt.arsene nu ar putea avea nici o reactie negativa deoarece ionica la facut mare”.eu te-am facut eu te omor politic.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate