Pe 25 martie se dă startul Masei Critice

0

acord primarieMasa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob. Masa Critică este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat. Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului. Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul „Noi nu blocam traficul; noi facem parte din trafic.”

Evenimentele de tip Masa Critică sunt auto-organizate, noncomerciale și noncompetitive, și operează printr-o luare de decizii informală, „prin difuzie”, independent de conducători. Participanții demonstrează avantajele mersului pe bicicletă în orașul respectiv și pun în evidență modurile în care autoritățile nu se ridică la așteptările cicliștilor în termeni de siguranță și facilități.

Evenimentul ”Masa Critică” a devenit o tradiție pentru muncipiul Piatra-Neamț și se desfășoară, de regulă, în ultima zi de vineri a fiecărei luni cu plecare din fața Teatrului Tineretului.

Astfel, vineri, 25 martie, începând cu ora 18.00, are loc prima ediție ”Masa Critică” din acest an. Traseul aprobat de Primăria Municipiului Piatra-Neamț este Teatrul Tineretului – giratoriul Hotel Ceahlău – str. Mihai Eminescu până la Muzeul de Istorie – giratoriul Muzeul de Istorie – B-dul Dacia – str. Petru Rareș – pasaj Curtea Domnească – str. Ștefan cel Mare – str. M. Sadoveanu – B-dul Decebal – Muzeul de Istorie și Arheologie – Pod Căprioara – Ștrandul Municipal. Accesul copiilor sub 14 ani nu este permis.
masa critica

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate