Sfântul Igantie Teoforul

0

Sfântul Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul este pomenit în calendarul creștin ortodox la 20 decembrie.au
Despre Sfântul Sfinţit Mucenic Ignatie, documentele religioase menționează că este un urmaş al apostolilor, că a fost al doilea patriarh al Bisericii Antiohiei și ucenic al Sfântului Evanghelist Ioan.
Tradiţia spune că Sfântul Ignatie a fost Copilul pe care Isus Hristos și l-a luat în brațe și a zis: „De nu se va smeri cineva pe sine ca pruncul acesta, nu va intra în împărăția cerurilor”; și: „Cel ce va primi pe un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primește”. De aceea a fost numit (purtătorul de Dumnezeu).
Când împăratul Traian (98-117) a trecut prin Antiohia împotriva parților, Sfântul Ignatie a fost adus înaintea lui. Împăratul l-a cercetat îndelung și a văzut că nu poate fi întors de la credința în Hristos. De aceea a fost chinuit îndelung și în felurite chipuri; dar arătându-se mai tare decât chinurile, a fost trimis legat la Roma, păzit de zece ostași, ca să fie dat mâncare fiarelor sălbatice. În drum spre Roma, a întărit Bisericile din cetățile prin care trecea și se ruga să fie mâncat de fiare, „ca să ajung, spunea el, pâine curată lui Dumnezeu”.
A primit moarte martirică la 20 decembrie 107, în Amfiteatrul de la Roma, iar după tragedie, câţiva creştini au adunat în taină rămăşiţele sale pământeşti şi le-au dus în Antiohia.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate