Programul educațional „Ajungem Mari” caută voluntari

0

Programul educaţional Ajungem MARI caută voluntari, liceeni, studenţi sau angajaţi, care să facă minuni prin educaţie prin joc pentru copiii din centre de plasament şi medii defavorizate.  Ora de picturaTimp de două ore pe săptămână, voluntarii susţin cursuri interactive sau ateliere de creaţie, îi ajută pe copii la teme sau le dezvăluie lumea prin ieşiri educative din centre.
Programul educaţional Ajungem MARI al Asociaţiei Lindenfeld a demarat în 2014, ajută 700 de copii din Bucureşti şi 4 judeţe (Buzău, Cluj, Iaşi, Timiş) şi se extinde în toamna aceasta în încă 14 judeţe (Alba, Arad, Bihor, Brăila, Braşov, Constanța, Dolj, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava şi Vâlcea), propunându-şi să ajute copiii din toată ţara. Proiectul de voluntariat “Dă-ţi pasiunea mai departe!” a fost premiat din primul an la Gala Societăţii Civile şi Gala Naţională a Voluntarilor.
Voluntarii Ajungem MARI sunt o echipă în fiecare oraş, se susţin, se sfătuiesc şi se înlocuiesc unii pe alţii, pentru a le fi cât mai de ajutor copiilor. Să fii voluntar în proiectul “Dă-ţi pasiunea mai departe” înseamnă să mergi 2 ore pe săptămână alături de un coleg la o grupă de 3-12 copii şi să le transmiţi celor mici din pasiunile tale, de la engleză şi matematică, la muzică, teatru, fotografie, astronomie şi multe altele. Voluntarii din proiectul “Explorator pentru o zi” îi însoţesc pe copii în parc, la spectacole, la muzee sau la film, ajutându-i să înţeleagă evenimentele şi să tragă singuri concluzii.
Pe lângă cunoştinţe, voluntarii Ajungem MARI le transmit copiilor şi valori importante, îi încurajează şi îi ajută să îşi dea seama ce vor să facă mai departe. În cele 2 ore pe săptămână petrecute împreună copii se ataşează de ei, iar voluntarii le devin profesori, mentori şi prieteni. Voluntarii obţin satisfacţii la fiecare întâlnire din lucruri simple, care înseamnă însă enorm pentru copiii care nu au susţinerea şi încurajarea părinţilor.
Dintre minunile pe care le poate face un voluntar într-un centru de plasament: să îi zică prima oară unui copil că este extraordinar şi să îl ajute să îşi cunoască calităţile, să îi înveţe pe copii să se încurajeze în loc să se jignească, să ducă un copil pentru prima oară la munte, să îi înveţe pe copii să lucreze în echipă sau să împartă culorile, să încurajeze un copil timid să se joace cu ceilalţi şi să fie creativ. Voluntarii primesc în schimb de la copii zâmbete, îmbrăţişări, declaraţii de dragoste şi replici care le dau energie toată săptămâna: “Când intrăm şi noi în film?”, “Cum circulă salamul de biscuiți prin sânge?”, “Vreau să mă învăţaţi toată engleza!”.
Voluntarii trebuie să fi împlinit 15 ani (fără limită superioară de vârstă) şi să îşi dorească să îi ajute pe copii pe durata unui semestru şcolar (octombrie-ianuarie). Voluntarii participă la traininguri pentru a afla metode de învăţare prin joc şi cum să lucreze cu copii instituţionalizaţi. La finalul modulului se eliberează diplome şi adeverinţe, iar experienţa de voluntariat este recunoscută ca experienţă profesională, conform Legii Voluntariatului.
Voluntarii se pot înscrie până pe 1 octombrie prin e-mail la [email protected] cu CV şi o scurtă scrisoare de intenţie. După etapa de selecţie voluntarii partcipă la un training jucăuş şi apoi pot merge la copii de la mijlocul lunii octombrie. Mai multe detalii pe http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/, iar pe pagina de Facebook se găsesc scurte poveşti ale voluntarilor de la ore – http://on.fb.me/1sZiI70.

Apel la voluntariat

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate