Autoritățile nemțene chiar devin nesimțite

14

nehalit
Într-un județ unde se fură și aerul pe care îl respiră cetățenii, autoritățile se iau numai de cei mici, niciodată de adevărații bandiți cu care sunt în cârdășie și uneori chiar în relații de rudenie.
Un astfel de exemplu de nesimțire instituțională se poate observa din informarea de presă oferită de Garda Națională de Mediu (GNM) care ne comunică faptul că în perioada 1 – 4 mai, comisarii instituției, împreună cu reprezentanți ai Poliției Locale, Poliției Române și Jandarmeriei Române, au efectuat, în fiecare județ, acțiuni de patrulare în zonele special amenajate pentru activități de picnic, respectiv în zonele neamenajate, cunoscute ca zone de picnic, în zonele turistice și în zonele de afluență publică consacrate, în vederea verificării modului de aplicare a Legii 54/2012 – Legea picnicului.
Cu ocazia acestor acțiuni, echipele de control au aplicat 31 de sancțiuni, dintre care șase amenzi contravenționale în valoare totală de 9.000 de lei și 25 de avertismente.
Toate cele șase amenzi, de câte 1.000 și respectiv 2.000 de lei, au fost date DOAR ÎN JUDEȚUL NEAMȚ, unor cetățeni care desfășurau activități de picnic în zone neamenajate, în special în zona mănăstirilor Secu și Sihăstria.
Atâta nesimțire din partea celor de la Mediu nu credeam că voi vedea vreodată. În județul în care se fură pădurile, se construiește în arii protejate, se poluează în neștire și efectiv se violează mediul, Garda de Mediu se duce și amendează cu zeci de milioane de lei vechi oamenii care fac grătare, deși în toată țara acești oameni au fost doar sancționați cu avertismente.
Aceste excese de zel nesimțite din partea celor de la Mediu nu poate fi trecut cu vederea. Acești funcționari zeloși cu cetățeanul simplu sunt aceiași funcționari care se fac că nu văd ce se întâmplă în pădurile județului, pe cursurile de apă și în ariile protejate.
Domnilor de la mediu, lăsați cetățenii amărâți și mergeți și rezolvați problemele adevărate de mediu iar dacă nu le știți sunați-ne să mergem împreună să vă demonstrăm în fața camerei de luat vederi că nu veți lua masurile legale față de cei care distrug mediul în mod penal și pe care-i tolerați de ani de zile.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
14 Comentarii
  1. dracusor spune

    Din cate stiu..pe la noi in tara intai se someaza verbal ..apoi in functie decat de marlet e somatul,se aplica sanctiunea. Daca ,chiar erau nesimtiti dadeau 31 de amenzi…
    Noua romanilor ne place sa aruncam cu vorbe,mai nou sa filmam ce ni se pare noua ca nu e corect..de multe ori fara sa cunoastem legea.

  2. vio spune

    dumineca am fost la bazar in piata muncii,sa fi venit atunci garda de mediu sa miroase adierea cu iz de fecale de la statia de epurare.Cei care au standuri acolo stateau cu masti la gura ca la sala de operatie. MUTI clienti care ierau au plecat acasa injurand de mama focului pe cei de la mediu.Daca nu credeti intrebatii pe cei care au standuri acolo.

  3. Petru spune

    Este incredibil cum acest nesimțit le spune unor oameni simpli mirlani !Mai psdistule(ca altceva nu poți fi)Tu ce ești?

    1. feraru marcel spune

      Petrica….First shoot then ask ! Adica, in acceptiunea Romaneasca a expresiei….mai intai injura-l si abia apoi intreaba-l ! Gud lac.

  4. feraru marcel spune

    Domnu’ Iosub, tovarasele. pai mata ataci institutiile statului ? A celui mai bun si drept stat ? Cel democratic ? Pai, mata nu vezi ce pericol social sunt fripturistii astia, care-si permit sa intinda mese in aer liber si sa ne imputa aerul cu fumul de la mititeii lor amarati ? Ce dreacu, nu-si cumpara fiecare cate-o viluta la margine de oras, ca acolo, departe de ochii calicimii sa faca fiecare, gratare peste gratare, sa nu se vada om cu om ? Daca vrem sa ne mentinem tara curata, trebuie sa asanam pajistile de factorul social poluant !

  5. popa gheorghe adrian spune

    Domnu’ Robert, haideti sa va zic eu cum sta treaba…ca la Manastirea Secu-Sihastria mergeam in fiecare saptamana de acum 15 ani….toata marlanimea, pulimea si borfarimea vine si face gratar pe marginea raului incepand de la gura secului si pana la M-rea Secu si Sihastria. Acel teren este proprietatea manastirii Secu si Sihastria (depinde de care parte a terenului vorbim). Gunoaiele sunt la ele acasa, muzica data la maxim, toti joaca fotbal,badminton…etc Chiar acum vreo 8-9 ani a fost un apel al staretului manastirii…dar, la idiotii „fara urechi” le vorbesti degeaba…nimeni nu a interzis sa joci fotbal, sa faci gratar…DAR TOTUL SA SE DESFASOARE INTR-UN CADRU CIVILIZAT! ceea ce acolo nu e nici pe departe asa…SI AICI MA PRONUNT FERM CA STIU PROBLEMA PERSONAL, prin propriile mele simturi. Deci, spor la treaba si cat mai multe amenzi din partea institutiilor statului care, DE ACEASTA DATA ISI FAC DATORIA!

    ADMIN: Să o aplice dar să se ocupe și de bandiții care defrișează padurea unde se duc contravenienții să facă gratare ilegale 🙂

    1. popa gheorghe adrian spune

      Perfect de acord, dar titlul articolului suna altfel….ca autoritatile sunt nesimtite ca i-au amendat pe amaratii aia care, in fapt, sunt niste marlani si niste gunoaie ale societatii incapabili sa pastreze curatenia si linistea intr-un loc monahal.

    2. mircea enache spune

      Bravo (sincer) domnule! Sa vedem si de unde provine nesimtirea!

  6. motanu'descaltat spune

    Petrariu directorul de la mediu a putrezit pe aceasta functie, deci, este omul sistemului mafiot!! PSD-ist inrait este director de pe timpul lui tata pinalty si binenteles si acum pe vremea psd-istilor! dar pe hotii de prin paduri nu are cum sa-i vada pt k de acolo vine banetul gros! au gasit si ei vreo 3 fraierache si gata au umplut rapoartele cu controale!

    1. mircea enache spune

      Dac-ar cunoaste romanii barem 1% din marlanile PSD-ului, s-ar autoflagela pana la obstescul sfarsit! Jos mafia pesedista din judetul Neamt, protectoare a marlanimii marunte …

  7. marcela spune

    la noi ca la nimeni!

  8. mihai spune

    Astia de la mediua ar trebui sa mearga la Batca,sa vada cum arata padurea….si nu din cauza gratarelor ci din cauza celor care vand padurea pe niste gratare!Romaniiprivesc D.N.A ca pe Dumnezeu,poate,poate ii scapa de talharii astia….

  9. Lolita spune

    Dar la cei de la mediu cind ies la gratare in localitatea „cenzurat” cine vine sa le arda o amenda ?

  10. Nemteanu' spune

    Niste nesimtiti de functionari care sunt lei in fata omului obisnuit si miei in fata celor cu ceva parale si oleacă de influentă. Este o vorbă: tiganul cand ajunge sef prima dată isi …ute neamurile. Cei ce au facut asta sunt oameni mici. Cred ca impreuna cu seful lor ar trebui sa plece acasă. Nu pentru ca au sanctionat cu amendă pe cei cu tratatele ci pentru ca prin asta isi camuflează incompetenta in a rezolva problemele grave de mediu din judet. Marlanilor, lăsati loc profesionistilor sa vina pe locurile voastre! Luati salarii degeaba!Mare isprava ati facut ca ati amendat niste amarati!! Si va mai si laudati cu rezultatul actiunilor (chipurile controale) voastre!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate