Accesul la internet modifică preferințele de votare ale românilor

4

Sondajul ”Barometrul INSCOP – Adevărul despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul în perioada 23-30 aprilie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Chestionarele au fost aplicate în 40 de județe și într-un total de 77 de localități (orașe mari, orașe medii, orașe mici, comune, sate).
În urma sondajului, se pare că intentiile de vot ale celor care spun că au acces la internet și a celor care au conturi pe Facebook și Twitter sunt diferite de cele ale votanților în ansamblu.

65% dintre cei intervievați declară că au acces la internet, iar printre preferințele lor se numără alianța PNL-PDL(48.8%), secondată de alianța PSD-UNPR-PC(34.4%).
Clasamentul se inversează în cazul populației care declară că nu are acces la internet (35% din totalul eșantionului). Astfel, 46.7% dintre cei care nu au acces la internet ar vota Alianța PSD-UNPR-PC, în timp ce 37.8% ar vota noul PNL.

Un alt indicator – deținerea unui cont pe o rețea de socializare – pare a influența orientarea votului. 45% dintre cei care au participat la sondaj au declarat că dețin conturi de Facebook și Twitter, iar dintre aceștia 50.2% ar vota cu alianța PNL-PDL, iar 54.3% cu alianța PSD-UNPR-PC.

Clasamentul se echilibrează în cazul populației care declară că nu are cont de Facebook și Twitter (55% din totalul eșantionului). Astfel, 42,2% dintre cei care nu cont pe o rețea de socializare și indică o opțiune clară ar vota Alianta PSD-UNPR-PC, în timp ce 41% ar vota noul PNL.

INSCOP-05.2015.-Vot-partide_Page_6 INSCOP-05.2015.-Vot-partide_Page_7

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
  1. Ingrid spune

    Cei de pe Twitter și Facebook nu sunt influențați, sunt mai informați. Ai acces mai ușor la informații privind jocurile actuale, cam cum s-ar zice „cască ochii „.

    1. feraru marcel spune

      Insinuati subtil ca cei care nu posteaza pozele de la Techirghiol si Amara, Baile Felix si Olanesti sunt mai putin ‘teligenti ? Pai…..nu cred c-ati nimerit-o ! Lauda de sine….. Nu e bine….duduca. Sarut manusitele !

  2. feraru marcel spune

    Sa se „bage” net la toti chietrenii ! Sa-l plateasca PNL-ul si s-o scos. Sa le depasim pe Ana si Ioana !

    1. Razvan spune

      Subtil…plusez și eu : sa îl plătească Ana și Ioana 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate