Mumiile de pe drumurile din județul Neamț

7

Pe mai toate șoselele din România vedem animale moarte. Spre deosebire de multe drumuri din țară cele din Neamț au un specific aparte în ceea ce privește animalele decedate pe carosabil. În Neamț nimeni nu le strânge vreodată, semn că nimeni nu se îngrijește de o minimă curățenie a drumurilor naționale din acest județ.cainesosea
Situația devine cu adevărat ciudată când în ecuație intră agricultura din acest județ. Sigur vă întrebați ce legătură are agricultura cu animalele călcate de mașini. Ei bine, județul Neamț este un fel de stat în stat când vorbim de agricultură, deoarece băieții deștepti din acest domeniu de activitate, fără să fie deranjați de autorități,  folosesc fot felul de substanțe chimice care omoară nu numai dăunătorii din culturi, ci absolut toate insectele și vietățile care prin locul pe care îl ocupau în natură ajutau la descompunerea animalelor decedate.
Astfel, în județul Neamț, animalele care mor pe șosele nu mai intră în ciclul natural de putrefacție și descompunere, ci devin mumii. Aceste mumii de pe șoselele județului Neamț se împart în două categorii. Prima categorie este cea a animalelor care rămân pe carosabil după deces și, călcate de mașinile din trafic, intră efectiv în asfalt, drumurile arătând pe alocuri ca niște depozite fosilifere. În poza de mai jos puteți observa un câine, sau mai bine zis maxilarul, blana și oasele unui patruped de pe traseul Roman – Piatra Neamț care a intrat în asfalt.

caine-in-asfalt
O a doua categorie de mumii rutiere sunt cele ale animalelor care mor pe caine-intrare-orasmarginea carosabilului și care se transformă în timp în ciudățenii macabre.
Este foarte ciudat să trăiești într-un județ unde moartea are alte dimensiuni și animalele nu se mai descompun, dar dincolo de ciudățenie, fenomenul marchează clar un dezechilibru natural grav pe care dacă nu îl vom trata cu responsabilitate va ajunge cu siguranță să ne afecteze viețile tuturor.

mumia-din-romaniaI.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
  1. anddreea spune

    Vreau sa va spun ca cei ce se ocupa cu prelucrarea terenurilor agricole din Piatra Neamt,nu stiu ce substante folosesc pentru ierbicidare,dar am observat ca vasul in care au cainii mei apa s-a facut rosu.Nu vreau sa-mi imaginez ce fel de apa consum din fantana proprie.

  2. motanu'descaltat spune

    astia sunt dinozaurii din fostul FSN, actualul PSD!

  3. Dan spune

    Adevarat Andrei in ultimul tau comentariu arati ca esti mai superficial decat Nichita care se prinde de icoane si apoi injura la fostul MORT TV sau OTV cum iti place tie

    1. Andrei spune

      Duceţi-vă şi faceţi plângere la CNADNR că sunt animale moarte pe şosea şi nu sunt luate şi că nu există garduri, iar animalele intră pe pista de rulare a autovehiculelor. Au murit zeci de oameni de-a lungul timpului c-au încercat să evite animale ieşite pe şosea. Şoferii ştiu ce înseamnă să iasă un câine brusc în faţă chiar şi la 50 km/h. Nu mai comentaţi dijeaba pe aici ca o panseluţă rănită.

  4. Dan spune

    asta era…e vorba de curatenie..nu de tampitii care gonesc cu 110 km/h…incercati si limita de 50 km/hr in localitate iar daca tot e loc de 90 in afara localitatii …cat e de dificil sa CASCAM OCHII ? e usorsa lovesti un animal si sa gonesti in continuare ca deee..suna telefonul…sau sa injuri ca Doamne fereste ti-a murdarit farul…oricum ar fi observatia e pertinenta cu aceasta curatenie…dar nu referitor la animale…

  5. mickey999 spune

    E nevoie de mai multi sobolani!
    De unde sa-i iei acum ca-s plecati prin Europa.

    🙂 🙂 🙂

  6. Andrei spune

    În ultima poză e un pui de reptilian. Dovadă c-au fost pe Terra. Trimiteţi imaginile la NASA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate